Banános sütemény
HOZZÁVALÓK EGY NÉGYSZÖGLETŰ TEPSIHEZ (VAGY EGY 26 CM-ES SÜTŐFORMÁHOZ):
- 400 g dmBio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 tk. dmBio borkő sütőpor
- 2 csipet Naturmind Himalaya kristálysó
- 4 tojás 6 banán (kb. 440 g)
- 2 tk. fahéj 330 g puha vaj
- 60 ml dmBio alpesi tartós tej
- opcionálisan 2-3 ek. kókuszvirágcukor vagy dmBio étcsokoládé 70% kakaótartalommal a bevonáshoz
ELKÉSZÍTÉS:
- Nyomjuk szét a banánokat egy villával, majd tegyük félre.
- Keverjük krémesre a vajat, utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
- Elegyítsük a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és adjuk lassan a tojásos vajhoz.
- Ezt követően tegyük bele az összenyomott banánt és a tejet is. A legjobb, ha ezeket egy habverővel (nem robotgéppel) keverjük hozzá.
- Töltsük a tésztát a kizsírozott formába, és 170 fokon 20–30 percig süssük attól függően, hogy milyen magas a süteményünk. Egy klasszikus kenyérformában a süteménynek egész biztosan több időre lesz szüksége az átsüléshez.
- A süteményt tetszés szerint cukrozzuk meg, vagy vonjuk be étcsokoládéval.