Csokoládés gyümölcsök
Elkészítési idő: 30 perc plusz 30 perc várakozási idő
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g fehér csokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 2 tk. kókuszzsír
- 12 szem eper
- 2 banán hámozva és félbevágva
- 12 mag nélküli szőlőszem
- 2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Olvasszuk fel a kétféle csokoládét 1 tk. kókuszzsírral külön-külön vízfürdő felett.
2. Hámozzuk meg a banánokat és vágjuk ketté őket. Szúrjuk fel az eperszemeket, a fél banánokat és a szőlőszemeket egy fogpiszkálóra vagy saslikpálcikára.
3. Egy ecset segítségével vonjuk be őket a kétféle olvasztott csokoládéval. Szórjuk meg őket tetszés szerint kókuszreszelékkel vagy némi csokoládéforgáccsal, és fektessük a csokoládés gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Tegyük a gyümölcsöket legalább 30 percre hideg helyre addig, míg a csokoládé megszilárdul rajtuk. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben a finomságot.