Energiasaláta bulgurral és dióval
A bulgursaláta egyike a legkedveltebb gabonából készült salátáknak. Egyik kedvencünk ez a változat, melyben a diófélék a bulgurral remek összhangot alkotnak.
FOCACCIA RECEPT
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 6 személyre (vagy főételként 4 személyre):
- 225 g bulgur
- 100 g dió
- 80 g akácméz
- 2 evőkanál ghi (tisztított vaj)
- 200 g mag nélküli szőlő
- 1 marék bébispenót
- 200 g kéksajt
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
1. A hagymát vágja vékony karikákra. A ghit egy serpenyőben olvassza meg, dobja bele a hagymát és hagyja pár percig nagy lángon karamellizálódni. A bulgurt főzze kétszeres mennyiségű vízben kb. 10 percet. Végül adja hozzá a hagymát, sózza meg, majd hagyja kihűlni.
2. Amikor a bulgur teljesen kihűlt, keverje hozzá a diót és a szőlőt. Ha a méz nem elég folyékony, olvassza meg forró vízfürdőben, majd adja a salátához.
3. Vágja darabokra a kéksajtot. Gazdagítsa a salátát a megmosott bébispenóttal és a sajttal. Sóval és borssal ízesítse.
VEGABURGER RECEPT
Tipp: A kuszkusz és a bulgur hasonló állagúak. Ha változatosabbá akarja tenni kedvenc receptjeit, egyszerűen cserélje fel a kettőt.
Bulgur
A termék:
A bulgur, az előre főzött kemény gabona elsősorban a Közép-Keleten népszerű. Egyik jól ismert felhasználási módja a tabulé, ami egy libanoni saláta: sok petrezselyemmel, mentával és paradicsommal készül. A bulgur nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostot és vitaminokat, illetve rendkívül laktató.
Elkészítés:
A leggyorsabban úgy készíthetjük el, mint a rizst, és köretként vagy salátában fogyaszthatjuk. Kellemesen diós íze van, így remekül illik az édes ragukba.