Így készítsünk egészséges fagyit otthon
Ki mondta, hogy otthon nem lehet egyszerűen fagylaltot készíteni? Ehhez a kókuszos-mandulás fagyihoz és dinnyés jégkrémhez csak egy turmixgépre és fagyasztóra lesz szükségünk. Várjuk a nyarat saját készítésű fagylalttal!
Krémes kókuszos-mandulás fagyi
A kókuszdió mindent szimbolizál, amire nyáron vágyunk: pálmafa, strand és egy finom fagyi. Következzen egy nagyon kókuszos, elronthatatlan recept.
Hozzávalók:
- 600 ml joghurt
- 300 ml kókusztej
- 200 ml kókuszdió krém
- 100 g porcukor
- 50 g reszelt kókuszdió
- 50 g apróra vágott mandula
- 1 vanília rúd
Elkészítés:
- Pirítsuk aranybarnára a kókuszreszeléket és az apróra vágott mandulát egy serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni.
- Keverjük össze egy tálban a joghurtot és a porcukrot. Vágjuk hosszában szét a vaníliarudat, óvatosan kaparjuk ki a magokat, és adjuk hozzá a joghurtkeverékhez. Keverjük össze az egészet.
- Keverjük össze a kókusztejet, a kókuszdió krémet, a pörkölt kókuszreszeléket és a mandulát a joghurtkeverékkel.
- Tegyünk mindent egy dobozba, és tegyük legalább 3 órára a fagyasztóba. Néha keverjük át alaposan, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését.
Vegán dinnyés jégkrém
A görögdinnye nem csak kiváló szomjoltó nyáron, de jó alapot kínál fagylaltokhoz is. Az összetevők mellett csak egy turmixgépre, fagylaltformára és természetesen egy fagyasztóra van szükségünk. Extra tipp: joghurttal és kivivel dinnye szeletre emlékeztető jégkrémet varázsolhatunk!
Hozzávalók 8 jégkrém formához:
- 1 kg görögdinnye
- 150 g natúr joghurt
- 2 kivi
- 1 evőkanál csokoládé csepp
Elkészítés:
- Vágjuk fel kockákra a dinnyét, távolítsuk el a magokat, és tegyük turmixgépbe.
- Keverjük hozzá a csokoládécseppeket, és töltsük fel a jégkrém formákat 2/3-ig a görögdinnye pürével. Helyezzünk fagylaltpálcákat az öntőformákba, és kb. 1 órára tegyük a fagyasztóba.
- Kanalazzunk 1-2 teáskanál joghurtot formánként a fagyasztott görögdinnyére, és tegyük egy órára újra a fagyasztóba.
- Hámozzuk meg a kivit, és tegyük turmixgépbe. Töltsük meg a jégformák tetejét a kivi pürével, és tegyük legalább 5 órára a fagyasztóba.