Frittata jackfruittal
Tojás nélkül készül: Ha bizalmat szavaz ennek a frittatanak, melynek alapösszetevői a jackfruit és a bazmati rizs, csodás kreáció kerülhet a tányérjára.
Elkészítési idő: 3ó20 perc, plusz 40 perc sütés
Hozzávalók 4 adaghoz:
- dmBio teljeskiörlésű bazmati rizs, 225 g
- dmBio natúr jackfruit , 1 csomag
- dmBio natúr szójaital, 160 ml
- dmBio egész lenmag, 1 ek.
- dmBio kenderliszt, 2 tk.
- Herbaria kurkuma fűszer, 1/2 tk.
- dmBio extraszűz olivaolaj, 2 ek.
- 1 sárga húsú paprika
- rukkola, 100 g
- baby spenót, 100 g
- 4 újhagyma
- 3 gomba
- szójaszósz, 2 ek.
- fokhagyma ízlés szerint
- 1/2 fej hagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- csípős mustár, 2 tk.
Elkészítés:
- Főzzük meg a rizst. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Zsírozzunk ki egy sütőformát. Keverjük össze a főtt rizst némi lenmaggal, és oszlassuk el egyenletesen a sütőforma alján. Kenjük meg ezt a réteget kb. 1 ek. olívaolajjal, és süssük a frittatánk alapját kb. 10 percig a sütőben. Ezt követően tegyük félre a formát.
- Vágjuk a paprikát, a gombát és a hagymát apró kockákra. Vágjuk az újhagymát vékony karikákra. Hevítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben, majd pár percig pirítsuk benne közepes lángon a hagymát, az újhagyma fehér részét és a fokhagymát. Adjunk hozzá egy kevés kurkumát valamint a gombát, és pirítsuk a keveréket további 10 percig. Adjuk hozzá a spenótot, a bazsalikomot és a zöld újhagymakarikákat, és forgassuk meg ezeket is a forró serpenyőben.
- Tegyük a jackfruitot a mustárral, a maradék kurkumával, a szójaszósszal, a kenderliszttel és a szójaitallal együtt egy magas edénybe, és keverjük addig egy robotgéppel, amíg sima konzisztenciájú keveréket kapunk. Ezt követően keverjük jól össze a zöldséggel, és oszlassuk el egyenletesen a sütőformában lévő ropogós rizsrétegen. Süssük a sütőben 40 percen keresztül. A frittata akkor kész, ha szép sárga színt kapott.
- Hűtsük ki a frittatát, majd vegyük ki a formából, és tálaljuk.