Mandulás palacsinták banánnal
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
- 60 g mandulaliszt
- 1 tk. borkő sütőpor
- 50 ml mandulaital
- 2 tk. kókuszzsír
- 4 tk. juharszirup
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 4 ek. görög joghurt (vagy szójajoghurt)
- ½ tk. fahéj
- 1/8 tk. só
Elkészítés:
- Keverjük össze a mandulalisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálban.
- Hámozzunk meg egy banánt, és nyomkodjuk szét egy villával, majd a tojásokkal és a mandulaitallal együtt keverjük hozzá a mandulalisztes keverékhez.
- Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt közepes lángon, tegyünk bele 1 tk. kókuszzsírt, és adagonként süssük meg benne a tésztát: palacsintánként tegyünk kb. 1 ek. tésztát a serpenyőbe, és süssük legalább 2 percig, amíg a tészta barnára sül. Óvatosan fordítsuk meg a palacsintákat, nehogy szétessen tészta, majd a másik oldalukat is süssük 2 perc alatt aranybarnára.
- Szeleteljük fel a második banánt is, majd tálaljuk a palacsintákat a banánkarikákkal körítve, valamint a görög joghurttal és némi juharsziruppal megöntözve.