Mi mindenre jó a kávézacc?
Nap, mint nap (nagy mennyiségben) fogyasztjuk a kávét, az a rengeteg kávézacc pedig mind a kukában landol. De miért? Vajon tényleg semmire nem jó már? Dehogynem! Most nyolc meglepő, de garantáltan működő módszert mutatunk arra, hogy mire lehetne használni a kávékészítés melléktermékét.
ÖN MIT SZERET NASSOLNI?
Bőrradírként
A kávézacc remek alapja lehet egy házilag elkészített bőrradírnak! Negyed csésze kávézaccot keverjünk össze háromnegyed csésze olajjal és negyed csésze cukorral, majd ezzel a masszával dörzsöljük át a testünket.
Fémszivacs helyett
És ha már dörzsölésről volt szó… Próbálja meg a serpenyőkről és lábosokról eltávolítani a makacs szennyeződéseket kávézacc segítségével. Meglepően egyszerű dolga lesz!
Szagtalanítóként
A kávé egy természetes szagsemlegesítő. Ha tehát a szemetest kávézaccal mossuk át, garantáltan kellemesebb illata lesz. Ez a praktika a hamutartók esetében is bevethető!
MI MINDENRE JÓ AZ UBORKA?
Lefolyótisztítóként
Öntsünk először kávézaccot, aztán egy kevés mosogatószert a lefolyóba, majd engedjünk rájuk jó sok forró vizet. Ez a kombináció segít zsírtalanítani a lefolyót.
Bolhairtóként
Adhatunk egy kevés kávézaccot a kutyasamponhoz is, hiszen az erős fekete mellékterméke távol tartja a bolhákat!
Hajápolóként
A kávézaccot persze nemcsak a kutyusok, hanem a saját samponunkba is belekeverhetjük – ebben az esetben természetesen nem a bolhák távoltartása, hanem az egészségesebb, fénylőbb haj a cél. A kávézacc ugyanis puhábbá és ragyogóbbá teszi a hajszálakat, továbbá a fejbőr egészségéhez is hozzájárul.
MINDENT A CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSÖKRŐL
Steak készítéséhez
Meglepő, de igaz! A kávézacc nemcsak a hajszálakat, de a húsokat is puhává varázsolja. A kávézaccal készült fűszerkeverék egyszerű és nagyszerű, ráadásul a húsoknak is rendkívül különleges, mennyei ízt ad. A hozzávalók: 1 teáskanál kávézacc, 1 teáskanál só, 1 teáskanál barnacukor, negyed teáskanál fűszerpaprika, negyed teáskanál fokhagymapor, negyed teáskanál vöröshagymapor és negyed teáskanál frissen őrölt fekete bors. A hozzávalókat keverjük össze és dörzsöljük át vele a húsokat.
Arcmaszkként
A kávézaccból készíthetünk arcmaszkot is. Ez a házi maszk segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, elősegíti a sejtek megújulását és nedvességgel tölti fel a bőrt. Nincs hozzá másra szükség, mint 2 evőkanál kávézaccra, 2 evőkanál natúr mézre és 2 evőkanál olívaolajra. A hozzávalókat keverjük addig, míg homogén masszát nem kapunk, majd vékony rétegben vigyük fel az arcunkra és a nyakunkra. Hagyjuk a bőrön kb. 10 percig hatni, majd langyos vízzel alaposan mossuk le.