Barack-körte-berkenye Pavlova-torta
Ezúttal szezonális ételek kerülnek az asztalra, melyek a hazai vizek és az érett kerti gyümölcsök ízeivel kényeztetnek.
HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:
A habcsókalaphoz:
- 6 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 300 g porcukor
A feltéthez:
- 1 ág berkenye (csak főzve fogyasszuk!)
- 5 sárgabarack
- 1 körte
- 1 ek. cukor
- 1 ek. vaj
- 250 ml tejszínhab
- 1 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS:
- A habcsókalaphoz verjük a tojásfehérjét a sóval kemény habbá. Szitáljuk bele apránként a porcukrot, és verjük tovább 10 percig.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjehabot oszlassuk el rajta egy 25 cm átmérőjű körben.
- Előmelegített sütőben szárítsuk 110 fokon, alul-felül sütés funkcióban 2 órán keresztül. Kapcsoljuk le a sütőt, a habcsókalapot pedig hagyjuk kissé kinyitott ajtónál kihűlni.
- A feltéthez szedegessük le az ágról a berkenyebogyókat. Vegyük ki a barack magját és vágjuk félbe. Távolítsuk el a körte magházát, és vágjuk szeletekre.
- Egy edényben karamellizáljuk kissé a cukrot, adjuk hozzá a vajat, és puhítsuk meg benne a bogyókat pár perc alatt. Adjuk hozzá a barackés körteszeleteket is. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Verjük fel a tejszínhabot a vaníliás cukorral, kenjük a kihűlt habcsókra, és oszlassuk el a tetején a karamelles gyümölcsöket.