Tavaszi leves
Sokak számára a húsvéti sonka éppúgy elmaradhatatlan része az ünnepnek, mint a tojáskeresés. A mi tippünk még ennél is tavasziasabb: Hannah Arnet zöldfűszer levese spenóttal, lazaccal és ( húsvéti) tojással – vele még a tavaszi fáradtságot is leküzdhetjük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor kapor
- 3-4 újhagyma
- 1 marék friss leveles spenót
- némi dmBio extraszűz olívaolaj
- 100 ml fehérbor (vagy több zöldségalaplé)
- 700 ml dmBio zöldségleves ételízesítő porból készült levesalap
- 100 ml tejszín
- 20 ml dmBio citromlé
- némi Naturmind Himalaya kristálysó egy kevés fekete bors
A levesbetéthez:
- 2 tojás
- 4 szelet füstölt lazac
Elkészítés:
- Főzzük meg a tojásokat, engedjünk rájuk hideg vizet, majd hámozzuk meg őket. Eközben mossuk meg a fűszernövényeket és a spenótot, s utána aprítsuk fel azokat. Mossuk meg az újhagymát és vágjuk fel vékony karikákra.
- Hevítsünk fel egy kanál olívaolajat egy edényben. Pároljuk benne üvegesre az újhagymát, adjuk hozzá a fűszernövényeket és a spenótot, majd rövid ideig pároljuk a hagymával. Öntsük fel fehérborral, adjuk hozzá az alaplevet, és főzzük az egészet alacsony lángon 5–8 percig.
- Pürésítsük botmixerrel. Adjuk hozzá a tejszínt és a citromlevet, jól sózzuk, borsozzuk meg, és még egyszer alaposan forraljuk fel. Ezt követően habosítsuk fel a levest néhány pillanat alatt a botmixerrel.
- Merjük szép tányérokba, és tegyünk bele egy-egy fél tojást és egy darabka lazacot, majd tálaljuk. Jól illik hozzá a pirított bagett.