Tonhalsteak zöldségekkel
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
A tonhalsteakekhez:
- 4 tonhalsteak
- 1 tk. kukoricaliszt
- 40 ml hideg víz
- 3 ek. dmBio fehér szezámmag
- 3 ek. sötét szezámmag
A zöldséghez:
- 200 g szójacsíra
- 2 pak choi
- 1 sárgarépa
- 1 ek. mogyoróolaj
- 1 fokhagyma
- 1 tk. dmBio nádcukor
- 4 ek. szójaszósz
A wasabihabhoz:
- 1⁄2 csésze habtejszín
- 1 tk. wasabipaszta
- 1 lime
A díszítéshez:
- 4 ág petrezselyem vagy koriander
- 2 ek. dmBio aszalt gojibogyó
- 2 ek. dmBio kesudió
(esetleg mandula vagy tökmag)
ELKÉSZÍTÉS:
- A fagyasztott tonhalsteakeket olvasszuk ki egy éjszaka alatt a hűtőszekrényben.
- Itassuk szárazra a halszeleteket, és vágjuk félbe őket. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra, és melegítsünk fel benne 4 tányért.
- Keverjük össze a kukoricakeményítőt egy tálkában némi hideg vízzel. Ezt követően mártsunk négy tonhaldarabot a keményítős vízbe úgy, hogy az a filéket mindenhol bevonja. Forgassuk meg a filéket a szezámmagokban, és nyomkodjuk le őket, hogy a magok mindenhol rájuk tapadjanak. Tegyük félre őket.
- Vágjuk fel nyolc részre a pak choiokat, a sárgarépát pedig szeljük csíkokra. Tegyük ezeket a szójacsírával együtt egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg a mogyoróolaj felén. Pároljuk fedő alatt 4 percig a zöldségeket. Ezt követően vegyük le a fedőt, és csavarjuk fel alatta a lángot, hogy a zöldség színt kapjon. Vágjuk apróra a fokhagymát. A cukorral és a szójaszósszal együtt adjuk ezt is a piruló zöldségekhez. Pirítsuk át magas lángon, majd pedig tartsuk melegen a tűzhely mellett.
- A habhoz öntsük a tejszínt egy tálba, adjuk hozzá a wasabipasztát, és öntsünk hozzá némi lime-levet. Majd turmixoljuk össze.
- Egy második serpenyőben süssük meg pár perc alatt a panírozott, valamint a natúr tonhalsteakek mindkét oldalát a maradék mogyoróolajon, majd vegyük ki a serpenyőből, és vágjuk félbe. A zöldséget halmozzuk az előmelegített tányérokra tett panírozott és natúr tonhalszeletekre. Kínáljuk hozzá a wasabihabot, és dekoráljuk a fűszernövényekkel és a gojibogyókkal, majd pedig azonnal tálaljuk.