3 egyszerű vegán reggeli ötlet
Egy különleges vegán reggelire vágysz, aminek az elkészítése iviszonylag egyszerű? 3 ilyen receptet is mutatunk most neked.
Vegán rántotta
Ezzel a fogással minden nap tökéletesen indul! A rántotta nem csupán rendkívül ízletes és egészséges, de az elkészítése is egyszerű.
Hozzávalók
Vegán rántotta
Ezzel a fogással minden nap tökéletesen indul! A rántotta nem csupán rendkívül ízletes és egészséges, de az elkészítése is egyszerű.
Hozzávalók
- Tofu
- 1/2 db vöröshagyma
- Kurkuma
- Szójatejszín
- Szójaszósz
- Só, bors
- 1 db paradicsom
- Friss metélőhagyma
- Törd össze a tofut egy villával vagy a kezeddel. Egy serpenyőben hevíts fel némi olajat, szórd bele a tofut, és pár percig pirítsd. A hagymát kockázd fel, és add hozzá.
- Ha eltelt kb. 3-4 perc, akkor szórj rá némi kurkumát, önts rá egy kevés vizet és szójatejszínt, keverd össze, és egy rövid ideig főzd tovább.
- Ezután következhet a fűszerezés, méghozzá szójaszósszal, sóval és borssal.
- A paradicsomot vágd kisebb kockákra, add a serpenyőhöz, és keverd össze a többi hozzávalóval. A metélőhagymát vágd apróra, és szórd meg vele a vegán rántottát.
Vegán méz: a legjobb alternatíva reggelire
Vegán banánkenyér
Egy finom banánkenyér bármikor jöhet! Elkészítése egyszerű, nem túl édes, viszont nagyon finom!
Hozzávalók
A kuszkuszt főként salátákba vagy köretként szokták használni, jelen esetben azonban más célt szolgál.
Hozzávalók
Az édes kuszkuszhoz:
Egy finom banánkenyér bármikor jöhet! Elkészítése egyszerű, nem túl édes, viszont nagyon finom!
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 3 érett banán
- 1 csomag sütőpor
- 60 ml olaj (például olvasztott kókuszzsír)
- 4 ek. őrölt mogyoró
- 120 ml mandulatej
- 60 ml juharszirup
- 50 g barna cukor
- 100 g süthető vegán étcsokoládé cseppek
- 100 g vegán étcsokoládé
- 60 g egész mogyoró
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra (alsó-felső sütés). A banánt nyomd össze egy villa segítségével.
- A lisztet, sütőport, mandulatejet, a cukrot és az őrölt mogyorót tedd egy tálba, majd egy fakanállal keverd össze.
- A tálba tedd bele az összenyomott banánokat, a juharszirupot, az olajat és az étcsokoládé cseppeket.
- Ezt alaposan keverd össze. Addig keverd, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
- Egy kenyérsütőformát kenj ki margarinnal vagy béleld ki egy sütőpapírral, és töltsd bele a tésztát.
- 40 percig süsd a banánkenyeret. Időközben darabold fel a vegán étcsokoládét, majd vízgőz fölött olvaszd fel. A mogyorót szintén törd nagyobb darabokra.
- Miután elkészült a banánkenyér, várd meg, hogy kicsit kihűljön. Ezután oszlasd el rajta az olvasztott csokoládét, és szórd rá a mogyorót.
Zöldség fermentálás: íme egy egyszerű kimchi recept
Kuszkusz bowlA kuszkuszt főként salátákba vagy köretként szokták használni, jelen esetben azonban más célt szolgál.
Hozzávalók
Az édes kuszkuszhoz:
- 150 g kuszkusz
- 400 ml mandulatej
- 1 tk. avagészirup
- ½ tk. fahéj
- 2 szilva
- 1 ek. víz
- 1 tk. agavészirup
- 1 tk. fahéj
- 1 alma
- ½ gránátalma magjai
- 1 kivi
- 2 ek. mandula
- 2 ek. mandulakrém
- 2 ek. kókuszreszelék
- kevés fahéj
- A mandulatejet keverd össze az agavésziruppal és a fahéjjal, majd forrald fel. A kuszkuszt keverd hozzá, az edényt vedd le a tűzről, és 10 percig hagyd megdagadni.
- Ez idő alatt vágd apró darabokra a szilvát, majd tedd egy edénybe a vízzel, az agavésziruppal és a fahéjjal együtt, és főzd kb. 5 percig.
- Szeleteld fel az almát és a kivit.
- Tegyél némi kuszkuszt egy tálba, arra helyezd rá a gyümölcsöket és a mandulát, tegyél rá 1 evőkanál mandulakrémet, végezetül szórd meg kókuszreszelékkel és fahéjjal.