Active Beauty
3 különleges házi jégkrém recept
Szöveg:
olvasási idő: min
Hűsítő finomságok

3 különleges házi jégkrém recept

Frissítő bazsalikom fagylalt
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 200 ml cukor
  • 200 ml víz
  • 20 bazsalikom levél
  • 1 nagyobb citrom
  • 1 tk. rózsaszín bors
  • 250 g 1,5%-os joghurt
Elkészítés:
  • A cukrot és a vizet öntsd egy edénybe, majd lassú tűzön készíts belőle szirupot. Ez kb. 10 percet vesz igénybe. Ezután hűtsd le, méghozzá hideg vízfürdőbe helyezve.
  • Tisztítsd meg a bazsalikom leveleit, majd töröld azokat szárazra. A citromot mosd meg, vágd félbe és facsard ki. Az egyik fél citrom héjáról távolítsd el a fehér részt, majd vágd apró kockákra. A rózsaszín borsot egy mozsárban törd apróra.
  • A bazsalikom leveleket a cukorsziruppal keverd össze egy turmixgép segítségével, majd ízesítsd a citromlével. A joghurtot, a citromhéjat és a borsot add hozzá, és alaposan keverd össze.
  • A kapott masszát töltsd egy lapos, tetővel rendelkező edénybe, tedd be a fagyasztóba, és legalább 4 órán át hagyd ott. Az elején 30 percenként kevergesd át.
Sajttorta fagylalt
Hozzávalók 8 adaghoz:
  • 200 g tejszín
  • 200 g krémsajt
  • 100 g tejföl vagy krémsajt
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 400 g cukrozott sűrített tej
  • 200 g ízlés szerinti gyümölcspüré vagy lekvár
Hozzávalók a ropogós morzsához:
  • 400 g puha vaj
  • 75 g citromos nápolyi
  • 40 g zabliszt vagy búzaliszt
  • 1 tk. citromlé
Elkészítés
  • Verd fel a tejszínt. A krémsajtot, a tejfölt és a reszelt citromhéjat alaposan keverd össze, majd add hozzá a hideg sűrített tejet, végezetül pedig óvatosan keverd hozzá a keményre felvert tejszínt. A kapott masszát töltsd át egy edénybe, és tedd be 30 percre a fagyasztóba, hogy kicsit megkeményedjen.
  • A ropogós morzsához aprítsd fel egy konyhai darálóban a nápolyit. Ezután keverd össze a puha vajjal, a zabliszttel és a citromlével. A kapott morzsatésztát tedd be a fagyasztóba, 10 perc után vedd ki, és készíts belőle apró morzsákat.
  • A fagylaltmassza felét tedd át egy formába, keverd hozzá a ropogós morzsa felét és a lekvár vagy a gyümölcspüré felét. Ha ezzel is elkészültél, akkor tedd be 10 percre a fagyasztóba.
  • A maradék fagylaltot, morzsát és lekvárt tedd rá a már enyhén megfagyottra, és ezt is keverd össze. Az egészet ismét helyezd be a fagyasztóba, és hagyd ott legalább 5 órán keresztül.
Szivárvány fagylalt
Hozzávalók 8 adaghoz:
  • 400 g cukrozott sűrített tej
  • 400 g tejszín
  • 200 g krémsajt
  • Ételszínezék
  • Színes tortadara
Elkészítés:
  • A hideg tejszínt verd fel keményre, és tedd félre. A hideg sűrített tejet és a krémsajtot alaposan keverd el egymással egy másik edényben. A kapott masszát oszd el 4 felé.
  • Adagonként színezd be tetszés szerinti ételszínezékkel. A színek intenzitása attól függ, hogy mennyit adsz hozzá. Vigyázz arra, hogy ne legyen csomós. A tejszínt szintén oszd el 4 felé, és óvatosan keverd hozzá a színes masszához. Arra figyelj, hogy utóbbi levegős maradjon.
  • Az adagokat tedd be a fagyasztóba, és hagyd ott 15-30 percig, hogy kicsit megdermedjenek.
  • Ezután tegyél kb. 2 evőkanál színes fagylaltot egymás mellé egy lapos tárolóba. Ha a teljes masszát beletöltötted, akkor egy villa segítségével húzogass bele vonalakat, így még különlegesebb mintázatot kap.
  • A fagylaltot legalább 5 órára vagy egy teljes éjaszkára tedd be a fagyasztóba. Tálalás során szórj rá némi tortadarát díszítésként.

x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.