Active Beauty
A legjobb anti-aging ételek
Szöveg:
olvasási idő: min
Belülről feszesítenek

A legjobb anti-aging ételek

A gyönyörű, ragyogó bőr a táplálkozással kezdődik ugyan, ám ezek az anti-aging hatású élelmiszerek nem csupán a szépséged megőrzésében segítenek, hanem az egészségedében is!

Brokkoli


A káposzta és a karfiol zöld és ízletes rokona igazi gyulladáscsökkentő és anti-aging bomba, hiszen tele van többek között C- és K-vitaminnal, egy rakás antioxidánssal, rosttal, folsavval, luteinnel és kalciummal. A testednek C-vitaminra van szüksége a kollagéntermeléshez, ami a bőr erősségéért és rugalmasságáért felelős fehérje. A K-vitamin és a kalcium hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, a lutein pedig fontos szerepet játszik a látás és a memória épségében. A brokkolit fogyaszthatod nyersen, párolva vagy sütve.

Spenót


A remekül hidratáló spenót ugyancsak bővelkedik antioxidánsokban, amik gátolják a sejtek öregedési folyamatait. Sok A-, C-, E- és K-vitamint, magnéziumot, növényi vasat és luteint tartalmaz. A változatosan elkészíthető, zöld levelű finomság C-vitaminja a már említett kollagéntermelésben segít, az A-vitamin a hajat erősíti, a K-vitamin pedig gyulladáscsökkentő hatása révén lassítja a sejtek elhasználódását. Nemcsak salátákhoz vagy tésztákhoz tökéletes, hanem akár smoothie-t is készíthetsz belőle, vagy sós süteményeket is ízesíthetsz vele.


Dió- és mogyorófélék


Rengeteg dió- és mogyoróféle (főleg a mandula) elsőrangú E-vitamin forrás, ami helyreállítja a bőr szöveteinek épségét és nedvességtartalmát, ráadásul véd az UV-sugárzás káros hatásai ellen. A dió még gyulladáscsökkentő hatású omega-3 zsírsavakat is rejt, amelyek segítenek a sejthártya megerősítésében, ugyancsak védő hatásúak az UV-károsodással szemben, ráadásul hozzájárulnak a bőr természetes olajos védőrétegének megőrzéséhez. A dió csökkenti a szívbetegség kockázatát, a pisztácia pedig a 2-es típusú cukorbetegségét. Magában is fogyaszthatod őket, de szinte bármilyen fogásnak remek kiegészítői lehetnek.

Vízitorma


Ez a tápanyagokban gazdag zöldség sem fog csalódást okozni! A természet úgy alkotta meg, hogy igazi kalcium-, kálium-, mangán-, foszfor- és vitaminbomba legyen (például A-, C-, K-, B1- és B2-vitamint is tartalmaz). A vízitorma belsőleg is fertőtlenítő hatású, ráadásul serkenti a vérkeringést és az ásványi anyagok áramlását a sejtekhez, így a bőr oxigénellátottságát is javítja. Az antioxidáns hatású A- és C-vitaminok segítenek a szabadgyökök semlegesítésében és a finom ráncok kialakulásának megelőzésében. Egy maroknyit nyugodtan hozzáadhatsz a salátádhoz még ma!

Áfonya


Pompás A- és C-vitamin forrás, sőt még egy antocianin nevű fiatalító antioxidánst is rejt – ennek köszönheti a gyönyörű jellegzetes kékeslila színét ez a finom bogyós gyümölcs. Ezek az erőteljes antioxidánsok védő hatást nyújtanak a bőrnek a napsugárzással, a stresszel és a légszennyezettséggel szemben.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.