A maradék tökéletes felhasználása: koreai zöldséges palacsinta recept
Csokoládéval leöntve vagy lekvárral megkenve: a palacsinta elkészítése nem csak rendkívül egyszerű és gyors, hanem bármilyen formában és ízesítésben is elképesztően finom. Legújabb felfedezésünk: koreai zöldségpalacsinta. A teljesen növényi és rengeteg színes zöldségből készülő ázsiai palacsinta kicsiknek és nagyoknak is ízlik.
Koreai zöldségpalacsinta: így tudod elkészíteni a zöldségek megmentőjét
Ki ne ismerné ezt? A hűtőszekrény és a spájz majdnem teljesen üres, ráadásul ötleted sincs, hogy mit készíts a maradék zöldégekből. Szerencsére megtaláltuk a tökéletes receptet a maradékok felhasználására, ami nem csupán finom, de még jól is néz ki.
Hozzávalók 4 adaghoz
A szószhoz:
- 2 ek. dmBio shoyu szójaszósz
- 2 ek. dmBio rizsecet
- 1 tk. chilipehely
- 2 ek. kínai metélőhagyma
A zöldséges palacsintához:
- 1 kicsi édesburgonya
- 2 répa
- 1 zsenge cukkini
- 1 szál póréhagyma
- 4 újhagyma
- 1 zöld chili paprika
- 1 hagyma
- 90 g dmBio tönkölybúza finomliszt (T 630)
- ½ tk. só
- 4 ek. dmBio sütőolaj
- 1 ek. chili szálak (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Készítsd el a szószt
A szószhoz keverj össze minden hozzávalót egy kicsi tálban.
2. Jöhet a zöldségpalacsinta
Pucold meg az édesburgonyát és a répákat. Mosd meg a cukkinit, hámozd meg és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. A póré- és az újhagymát szintén hámozd és mosd meg, majd vágd apróra, a hagyma zöldjét pedig vágd 3-4 cm hosszú csíkokba. A chili paprikát mosd meg és kockázd fel. A hagymákat is hámozd meg, és vágd apró kockákra, majd egy tálban keverd össze a többi hozzávalóval.
Ezután keverd hozzá a lisztet és a sót, majd önts hozzá 180 ml vizet.
3. Süsd ki a zöldségpalacsintát
Egy nagy (minimum 30 cm átmérőjű) serpenyőben hevíts fel két evőkanál olajat. Először tedd bele a chili szálakat, majd oszlasd el mindegyiket. Öntsd hozzá a zöldségkeveréket, és kb. 4-5 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz az alja. Ezután fordítsd meg a palacsintát, oldalt öntsd hozzá a maradék olajat, és további 4 percig süsd ropogósra a palacsintát. A spatulával óvatosan nyomkodd meg, és így süsd további 2 percig. Ezután ismét fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 2 percig.
4. A zöldségpalacsinta tálalása
Tedd egy nagy tálra az elkészült palacsintát és vágd fel, majd tálald az ízlésednek megfelelő mártogatóssal.
Ázsiai ihletésű termékek a dm Online Shop-jában:
- dmBio pad thai rizstészta
- dmBio ázsiai kréker mix
- dmBio thai curry szósz
- dmBio kimchi, fermentált zöldségekből
- dmBio fehér jázmin rizs
- dmBio tönköly mie tészta
- dmBio kókusztej indiai citromfűvel és gyömbérrel
- dmBio saté földimogyorószósz
- dmBio sambal oelek
- dmBio vörös currypaszta
- dmBio indiai curry szósz
- dmBio vegán fűszeres szósz, szójaalapú, tengeri algával
- dmBio hántolatlan szezámmag