A tökéletes grillköret: grillezett római saláta currys majonézzel
Ki mondta azt, hogy a grillrácsra kizárólag kolbászkák kerülhetnek? Salátát is lehet grillezni, ráadásul a rácson sült zöldségnek még az íze is mennyei! A ropogós római saláta a grillezés során megkapja a tipikus füstös aromát, amit a krémes currys majonéz remekül kiegészít. Biztosak vagyunk benne, hogy a grillköret megkóstolása után még a legnagyobb húsevők is megnyalják mind a tíz ujjukat.
Grillköret: grillezett római saláta curry majonézzel
Hozzávalók 4 adaghoz:
A currys majonéz hozzávalói:- 1 friss tojássárgája
- 2 tk. mustár, közepesen csípős
- 1 ek. almaecet
- 2 tk. currypor a megszóráshoz
- 1 csipet cukor
- 80 ml olívaolaj
- 100 ml napraforgóolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 nagy római salátaszív
- 3 ek. olívaolaj
- nagyszemű tengeri só
Elkészítés:
1. A majonéz elkészítéseA majonézhez tegyük a tojássárgáját, a mustárt, az ecetet, a curryport és a cukrot egy keverőtálba. A botmixert helyezzük ennek aljára, és a legmagasabb fokozaton indítsuk el, és turmixoljuk addig a hozzávalókat, amíg a massza egyneművé nem válik. Ezt követően fokozatosan adagoljuk hozzá az olíva- és a napraforgóolajat. Öntés közben a botmixert szépen lassan mozgassuk felfelé. A kész majonézt (kb. 350 ml) fűszerezzük sóval és borssal, töltsük egy tálkába, és szórjuk meg néhány csipet curryvel.
2. A római saláta grillezése és tálalása
Ezt követően a salátaszíveket hosszában vágjuk félbe. Mossuk meg a darabokat, és rázzuk le róluk a vizet. A vágási felületüket kenjük meg olajjal egy ecset segítségével, és grillezzük kb. 8 percig. Időközben egyszer fordítsuk meg őket. Tálaláskor a salátaszív darabokat nagyszemű sóval szórjuk meg, borsozzuk, és kínáljuk hozzájuk a majonézt.
Elkészítési idő: 30 perc
Tojás nélkül is készülhet majonéz?
Igen! A fűszeres currys majonéz néhány hozzávalóból tojás nélkül is elkészíthető. Ajánljuk a vegetáriánusoknak, valamint azoknak is, akik olykor-olykor szívesen lemondanának az állati eredetű termékek fogyasztásáról.
Hozzávalók kb. 300 ml vegán currys majonézhez:
- 100 ml cukrozatlan szójatej
- 220 ml napraforgóolaj
- ½ tk. mustár
- 2 tk. almaecet
- 2 tk. currypor és egy kevés a megszóráshoz
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet cukor
A vegán currys majonéz elkészítése:
1. A majonéz elkészítéseÖntsük a szobahőmérsékletű szójatejet egy magas falú edénybe, adjuk hozzá a mustárt, az almaecetet, valamint curryport, majd mártsuk bele a botmixert, és turmixoljuk egynemű folyadékká a hozzávalókat. Vékony sugárban öntsük bele a napraforgóolajat is, és mixeljük tovább addig, amíg a massza be nem sűrűsödik. A kész majonézet ízesítsük sóval, borssal és cukorral, töltsük egy tálkába, és hintsük meg a tetejét egy kevés curryporral.
Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban:
- dmBio Bio mustár, közepesen erős, 200 ml
- dmBio Bio almaecet, szűretlen, 750 ml
- dmBio Bio extra szűz olívaolaj, szűretlen, 500 ml
- dmBio Bio sütőolaj, 750 ml