A tökéletes szendvicsrecept a tavaszi piknikhez
Szendvics recept: szendvics salátával és remulád mártással (12 darab)
A majonéz hozzávalói:
- 2 nagyon friss tojás
- 2 tk. dmBio közepesen csípős mustár
- só
- 250 ml dmBio napraforgóolaj
- bors
- 2 tk. dmBio citromlé
A majonéz elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat, majd habosítsuk ki a tojássárgájákat a mustárral és egy csipet sóval egy tálban egy habverő segítségével. A napraforgóolajat először cseppenként, majd pedig vékony sugárban állandó keverés mellett csorgassuk a tojássárgákhoz. Keverjük tovább addig, amíg krémes állagot nem kap. Végezetül ízesítsük a majonézt sóval, borssal és citromlével.Ha gyorsnak kell lennünk: Tegyük a tojássárgákat, a mustárt és egy csipet sót egy magas edénybe, és keverjük össze őket egymással. Ezt követően tegyük a botmixer végét az edény aljára, és indítsuk el. Folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat, amíg a keverék homogén masszává össze nem áll. Kevésbé izzasztó így a feladat, az eredmény pedig ugyanolyan tökéletes.
A szendvicsek hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 mini római saláta
- ½ csokor metélőhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 100 g cornichon (apró ecetes uborka)
- 3 ek. kapribogyó
- só
- bors
- édesnemes paprikapor
- 12 szelet toast kenyér
- 3 ek. sangó retek csíra
A szendvicsek elkészítése:
1. A remulád elkészítése
Főzzük keményre a tojást (10 perc alatt), tegyük hideg vízbe, pucoljuk meg, és vágjuk apróra. A salátát szedjük szét leveleire, öblítsük le, és rázzuk le róla a vizet. A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük le hideg vízzel, majd rázzuk le róluk a vizet, és aprítsuk fel őket. Vágjuk apróra a kapribogyót és a csemege uborkát. Keverjük a tojást, a fűszernövényeket, az uborkát és a kapribogyót a majonézhez. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt paprikával.
2. A szendvicsek összeállítása és tálalása
A toast szeleteket vastagon kenjük meg a remuláddal. Csipkedjük apróra a salátát, és oszlassuk el 6 szelet megkent kenyéren. A többi toast szeletet a remuládos felével fordítsuk a salátára, és nyomkodjuk rá. Vágjuk le a szendvicsek héját, és átlósan vágjuk félbe őket. Kínáljuk hozzájuk a csírát.
Tipp: a hobbipékek a szendvicskenyerüket maguk is elkészíthetik. Próbáld ki a saját sütésű kovászos kenyér és a fűszeres remulád mártás izgalmas kombinációját!