Cseresznyés sütirecept: ropogós mandulakéreggel

Hozzávalók 20 szelethez:

Elkészítés

1. Sütő előmelegítése és piskóta elkészítése
A sütőt légkeverésen melegítsd elő 175 Celsius-fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 30 x 40 cm-es tepsit. Ezután keverd krémesre a 175 gramm vajat, a vaníliás cukrot és 150 gramm nádcukrot. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan dolgozd el őket. A sót, a reszelt citromhéjat, a lisztet, a mandulát és a sütőport keverd össze, majd apránként vegyítsd hozzá a joghurtot is.

2. Szórd meg a tésztát a cseresznyékkel
A tésztát egyenletesen oszlasd el a tepsiben, és szórd meg a cseresznyékkel. Ezután kb. 20 percre tedd be a tepsit a sütőbe.

3. Mandulás feltét elkészítése
Habosíts fel egy edényben 75 gramm vajat, adj hozzá 40 gramm cukrot és a mézet, majd kevergetés közben melegítsd tovább. A mandulaszeleteket is keverd hozzá, végül hagyd kihűlni a masszát.

4. Oszlasd el a mandulás feltétet a tésztán, és süsd készre
A 20 perc végeztével vedd ki a sütőből a tésztát, majd oszlasd el rajta a mandulákat. Ezután tedd vissza a süteményt a sütőbe, és hagyd bent további 10 percig. Ha letelt az idő, akkor vedd ki a tepsit, a süteményt egy sütőrácson hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.

Ez illik hozzá: A frissen készített tejszínhab remekül illik hozzá, de akár egy gombóc fagylalttal is tálalhatod. Ha szeretnél, kétfajta vegán gyümölcsfagyit is kínálhatsz hozzá. Így készíthetsz vegán fagyit fagylaltgép nélkül.

Gyümölccsel: ezen a csonthéjas gyümölcsön kívül nyáron számos más finomság megtalálható a kertben. Ebben a cikkben minden fontos tudnivalót megtalálsz a bogyós gyümölcsökről.