Dubai csokoládé házilag: így készítheted el
Még nincs ajándékod annak, akinek már mindene megvan? Vagy nem tudod, mivel lepd meg barátaidat és szeretteidet? A dubai csokoládéval nemcsak lenyűgözheted őket, de az ízlelőbimbóikat is elvarázsolhatod. Ajándékozz saját készítésű, karácsonyi hangulatú dubai csokit – tökéletes választás mindenkinek, aki imádja a pisztáciát és a csokoládét!
Dubai csokoládé: így készítheted el otthon
Amire szükséged lesz:
- 20 g fehér csokoládé
- 200 g tejcsokoládé bevonómassza
- 25 g vaj
- kadayif tésztaszálak (angyalhaj)
- pisztáciakrém
- 2 teáskanál tahini (szezámpaszta)
- 1 csipet só
- szilikonforma
- díszítőszórás
Így készítsd el:
1. Minta készítése
Először óvatosan olvaszd meg a fehér csokoládét egy tálban vízgőz fölött. Hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt tovább dolgozol vele. Márts egy villát a csokiba, és húzz vele mintákat a szilikonforma belsejébe. Ha szeretnéd, apróra vágott pisztáciát is szórhatsz a formába. Tedd a mintás formát 15 percre a hűtőbe.
Ha különlegesebb mintát szeretnél, színezd a fehér csokoládét ételfestékkel – így igazán egyedi lesz a végeredmény.
2. Bevonómassza megolvasztása és formába öntése
Közben olvaszd fel a tejcsokoládé bevonómasszát vízgőz fölött. Ha kicsit lehűlt, de még folyékony, öntsd a felét a szilikonformába. Fontos, hogy a formát úgy forgasd, hogy a falain 1-2 cm magas csokoládéréteg alakuljon ki. Tedd ismét 15 percre a hűtőbe.
3. Töltelék elkészítése
Amíg az első réteg a hűtőben szilárdul, készítsd el a tölteléket. Ehhez olvaszd fel a vajat egy tapadásmentes serpenyőben, vágd kisebb darabokra a tésztaszálakat, és pirítsd őket aranybarnára. Keverd össze a pisztáciakrémet, a tahinit és egy csipet sót a pirított tésztával, míg homogén masszát nem kapsz. A pisztáciás tölteléket oszlasd el egyenletesen a szilikonformában, majd öntsd rá a maradék csokoládét. Ha a csokoládé közben megdermedt, melegítsd újra vízgőz fölött. Egy evőkanálnyit tegyél félre belőle a díszítéshez. A csokoládét kb. 1 órára tedd a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Ezután óvatosan vedd ki a formából, és díszítsd szórással. Csak egy kis pont csokoládét tegyél rá, hogy a szórás tapadjon. Kész is van a házi dubai csokoládéd!
Mogyoró- és diókedvelők további finomságokat találnak a dm.hu-n.