Active Beauty
Egészséges, vegán és finom: így készül a fagyi fagylaltgép nélkül
Szöveg: Amelie-Catharina Bacher
olvasási idő: min
Ice ice baby

Egészséges, vegán és finom: így készül a fagyi fagylaltgép nélkül

A vegánok – és azok, akik szívesen nyalnak vegán fagyit – minden nyáron ugyanazzal a problémával szembesülnek: az állati eredetű összetevők nélküli fagylalt általában meglehetősen drága, és csak néhány ízben készül.
Megmutatunk neked két vegán fagyi receptet, amiknek az elkészítéséhez még csak fagyigépre sem lesz szükséged. Ami viszont kelleni fog hozzá: friss hozzávalók, egy turmix, egy fagyasztó és természetesen a „úgy nyalnék egy fagyit” hangulat. És már jöhet is a nyár!

Frissítő kényeztetés: krémes kókuszos-mandulás fagyi

Képzeletben mi repít minket gyorsabban a tengerpartra a kókuszdió egzotikus ízénél? Már az illata is idevarázsolja a hangulatát: pálmafák, strand és egy hideg fagyi – egy forró nyári napon többre nem is vágynánk. Ettől a recepttől legalább a legutóbbit megkaphatjuk.

Hozzávalók:

  • 600 ml (vegán) joghurt
  • 300 ml kókusztej
  • 200 ml kókuszkrém
  • 100 g porcukor
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g vágott mandula
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben pirítsd aranybarnára a kókuszreszeléket és a vágott mandulát, majd hagyd őket kihűlni.
  2. Keverd össze egy tálban a (vegán) joghurtot és a porcukrot. A vaníliarúdat vágd ketté hosszában, majd óvatosan kapard ki a belsejét, és add a joghurtos keverékhez. Még egyszer alaposan keverd össze a hozzávalókat.
  3. Add a joghurtos masszához a kókusztejet, a kókuszkrémet, a pirított kókuszreszeléket és a mandulát.
  4. Az egészet töltsd egy négyzetes formába, és legalább három órára tedd a fagyasztóba. Olykor-olykor keverd át jól, hogy megakadályozd a kristályképződést.


Tipp: A fagyit tálalás előtt tedd át a hűtőszekrénybe, így könnyebb lesz kigombócozni. Különösen dekoratív, ha a kókusz fagyit stílusosan egy fél kókuszdióban tálalod.


Gyümölcsös felfrissülés: dinnyejégrém

A dinnye nyáron nemcsak zseniális szomjoltó, hanem egy frissítő dinnyefagyi alapanyaga is lehet. És természetesen vegán! Amire a hozzávalók mellett szükséged lesz: egy jó turmixgépre, jégkrémformácskákra és természetesen egy fagyasztóra. Igazán látványos a végeredmény: a (vegán) joghurt- és kiviréteggel a jégkrémek pont úgy néznek ki, mint a pálcikára szúrt dinnyedarabok. – Tökéletes desszert a következő kertipartira!

Hozzávalók nyolc jégkrémformához:

  • 1 kg görögdinnye
  • 150 g (vegán) joghurt
  • 2 kivi
  • 1 ek. csokicsepp

Elkészítés:

  1. Kanalazd ki a görögdinnye húsát a héjából, szedegesd ki a magjait, és turmixold le. Keverd hozzá a csokicseppeket, és a jégkrémformákat 2/3-ukig töltsd meg a görögdinnye pürével. Szúrj pálcikákat a formácskákba, és kb. egy jó órára tedd be őket a fagyasztóba.
  2. Ezt követően tégy formánként 1-2 tk. (vegán) joghurtot a fagyott görögdinnyére, és még egy órára tedd vissza a fagyasztóba.
  3. Hámozd meg a kiviket, és ezek húsát is turmixold le. A formákat a peremükig töltsd meg a kivipürével, és legalább 5 órára tedd vissza őket a fagyasztóba. Így szép sávosan dermed meg.

Aki a fagyit cukormentesen szereti a legjobban, az a csokicseppeket el is hagyhatja, vagy étcsokoládé darabokkal helyettesítheti. És attól függően, hogy mennyire ragaszkodunk a vegán végeredményhez, vegán vagy hagyományos joghurtból is elkészíthetjük a jégkrémet.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.