Ez a gofri recept megédesíti az adventi időszakot
Ez a gofri recept tökéletes az ünnepi időszakra, továbbá karácsonyi ízvilágot varázsol a tányérra! Mindössze pár hozzávalóból légies, aranysárga gofrikat tudsz varázsolni, melyek minden karácsonyi ünnepségen nagy sikert aratnak. Ez a gofri recept rendkívül egyszerű, és tökéletes választás az adventi kávé mellé.
Gofri recept: narancsszeletekkel és tejszínhabbal
Hozzávalók 6-8 darabhoz:
- 2 tojás
- 125 g puha vaj
- 100 g cukor
- 2 ek. vaníliás cukor
- 1 tk. (bio) citrom reszelt héja
- 200 g 550-es búzaliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 200 ml író
- növényi olaj a gofrisütőhöz
- 4 (bio) narancs
- 40 g szárított vörös áfonya
- 100 g habtejszín
- Vaj a sütéshez
A narancsszeletes és tejszínhabos gofri elkészítése
1. Tészta elkészítése és pihentetése
Válaszd szét a tojásokat. A vajat keverd krémesre a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojássárgájával. Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd kanalanként keverd hozzá az írót. A tojás fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd hozzá. A tésztát kb. 10 percig pihentesd.
2. Gofrisütő előmelegítése és gofrik kisütése
A gofristütőt melegítsd elő, és kend ki olajjal. Ezután adagonként 3-4 perc alatt süsd aranybarnára a gofrikat, majd 60 Celsius-fokon tartsd őket melegen a sütőben.
3. Feltét elkészítése
Amíg a gofrik sülnek, mosd meg a narancsot, és reszeld le a héját. A többi narancsot vágd fel vékony szeletekre. A vörös áfonyát aprítsd fel, és verd kemény habbá a habtejszínt.
5. Narancsok karamellizálása és tálalás
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd a narancsszeleteket tedd bele, és karamellizáld meg. Ezt követően díszítsd az elkészült gofrikat a narancsokkal, a tejszínhabbal, az áfonyákkal, majd szórd meg a reszelt narancshéjjal. Ha szeretnéd, akkor a gofrikat ízesítheted juharsziruppal vagy fahéjas vajjal.
Ez illik hozzá: a meleg gofrikhoz tökéletesen illik a vanília fagylalt.
Tipp: A dm Online Shopban számos sütési hozzávaló közül válogathatsz.
Nagymama tippje a tökéletes gofrihoz:
1. Megfelelő liszt a gofritésztához
A tökéletes gofrihoz elengedhetetlen a megfelelő liszt. Az 550-es búzaliszt a legjobb választás tészták sütéséhez.
2. Szobahőmérsékletű hozzávalók
Ahhoz, hogy jól sikerüljenek a gofrik, nagyon fontos, hogy a vaj, a tojás és íz író is szobahőmérsékletű legyen.
3. A gofritészta elkészítése előre
Az adventi kávézáshoz vendégeket hívtál, és azon gondolkozol, hogy a gofritésztát már előre elkészítenéd? Ezzel nincs semmi probléma, ugyanis a tökéletes gofrihoz a tésztát már sütés előtt két-három órával ajánlott elkészíteni.
A hozzávalókat keresd a dm kínálatában:
- dmBio Bio bourbon vaníliás cukor, 32 g
- dmBio Bio liofilizált fekete áfonya, 25 g
- dmBio Borkő sütőpor, 68 g
- dmBio Bio reszelt citromhéj, 10 g