Frissítő rebarbara receptek
Az interneten rebarbara receptek sokasága található, így nem egyszerű eldönteni, hogy épp melyiket készítsd el. A válogatás terhét azonban levettük a válladról, és kiválasztottunk neked 3 olyan finomságot, ami minden bizonnyal frissítő hatással lesz rád.
Rebarbara-gyömbér jeges tea
Hozzávalók 4 adaghoz:
Ízletes és egyszerűen elkészíthető rebarbara receptek
Rebarbara-gyömbér jeges tea
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g rebarbara
- 500 ml víz
- 50 g friss gyömbér
- 50 g cukor
- 1 filter csipkebogyótea
- 1 filter hibiszkusztea
- 2 maréknyi tört jég
- Hámozd meg a rebarbarát és a gyömbért.
- Mindkettőt vágd apró darabokra, és szórd bele egy edénybe.
- A rebarbara és gyömbér darabokhoz öntsd hozzá a cukrot és a vizet, majd kis lángon forrald fel az egészet.
- Mártsd bele a teafiltereket, tedd rá a fedőt az edényre, és kb. 10 percig hagyd ázni.
- Szűrd le a teát, tedd egy hűvös helyre kb. 30 percre.
- Egy pohárba tegyél a tört jégből, majd önts rá a rebarbarás-gyömbéres teát.
Rebarbara szörp
Hozzávalók 2 literhez:
Rebarbara fagylalt pisztáciával
Hozzávalók 8 adaghoz:
Hozzávalók 2 literhez:
- 800 g rebarbara
- 1 vaníliarúd belseje
- 1 citrom
- 500 g cukor
- 400 ml víz
- Edény, konyharuha, fertőtlenített üvegek
- Vágd apró darabokra a rebarbarát.
- Kapard ki a vaníliarúd belsejét.
- Mosd meg a citromot, és facsard ki a levét.
- Egy edényben keverd össze a rebarbarát a vaníliarúd belsejével, egy fél citrom levével és a cukorral.
- Takard le az edényt, és egy órán át hagyd állni.
- Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön hagyd egyszer felforrni.
- Ezután tedd takarékra a lángot, és 30 percig hagyd óvatosan forrni. Akkor zárhatod el a tüzet, ha a rebarbara teljesen szétmállott.
- Terítsd ki a konyharuhát, töltsd bele a kapott rebarbara kompótot, tedd egy tál fölé, és abba hagyd lecsöpögni.
- A végén csavard össze a konyharuhát, és nyomkodd ki a kompótból a maradék levet.
- A levet öntsd vissza abba az edénybe, amiben elkészítetted a kompótot, add hozzá a citrom másik felének a levét, és ismét forrald fel.
- A forró szörpöt töltsd bele a korábban fertőtlenített üvegekbe, és légmentesen zárd le. Az üvegeket állítsd a fejükre, és várd meg, hogy kihűljenek. A szörp hűvös helyen tárolva akár 6 hónapig is eláll.
Rebarbara fagylalt pisztáciával
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 350 g rebarbara
- 225 g cukor
- 1 csipet só
- 450 g dmBio kókusztej
- 120 g szójatejszín
- 50 g inulin por
- 100 g pisztácia
- Fagylaltkészítő gép
- Hámozd meg a rebarbarát, és vágd kicsi darabokra.
- Tedd a darabokat egy edénybe, add hozzá a cukrot és a sót, majd közepes lángon főzd kb. 20 percig, amíg szét nem mállik a rebarbara.
- Ezután öntsd hozzá a kókusztejet és a szójatejszínt, majd további 2-3 percig hagyd forrni.
- Zárd el a tüzet, és keverd hozzá az inulin port.
- Várd meg, hogy kihűljön, majd tedd be a hűtőszekrénybe, hogy hideg legyen.
- A kész masszát tedd bele a fagylaltgépbe, és 60 perc alatt hagyd megfagyni.
- A pisztáciát vágd apró darabokra, és a program végezte előtt 10 perccel öntsd a fagylalthoz.