Active Beauty
Hogyan varázsolj tökéletes Valentin-napi vacsorát?
Szöveg:
olvasási idő: min
A szerelmesek ünnepe

Hogyan varázsolj tökéletes Valentin-napi vacsorát?

Ha nem szerveztek külön programot, hanem otthon töltitek a Valentin-napot, akkor tedd különlegessé és felejthetetlenné az estét. Lehet, hogy a párod nem egy romantikus alkat, és kirázza a hideg a szívecskés ajándékoktól, azonban egy kellemes, meghitt légkörben elfogyasztott, finom vacsorának biztosan ő is örülni fog. Mutatjuk, hogyan láss hozzá.

Teremts romantikus hangulatot

Nem kell rózsaszirmokkal teleszórnod a padlót, azonban egy kis díszítéssel pár perc alatt ünnepi hangulatot varázsolhatsz a lakásba. Az étkezőasztalt terítsd le piros abrosszal, gyújts gyertyát, és gondoskodj a szoba hangulatvilágításáról. Hűts be egy üveg bort, tegyél ki szép terítéket, és egy csokor illatos virágról se feledkezz meg. A szalvétákra pedig helyezz egy-egy szív alakú bonbont.

Figyelj a részletekre

Állíts össze egy lejátszási listát romantikus számokból és a kedvenc dalaitokból (de azokat felejtsd el, amelyektől a párod falra mászik). Ez a playlist halkan szólhat a háttérben vacsora közben is. Tedd rendbe a lakást, húzd át az ágyat, és tegyél ki több helyiségbe is illatgyertyát, hogy meghitt hangulatot teremts.

Készülj finom falatokkal

Állíts össze egy többfogásos, finom vacsorát, de arra figyelj, hogy könnyű ételeket válassz. Ezen az estén vesd be nyugodtan az afrodiziákumokat is. A legjobb vágyserkentő ételek közé tartozik a málna, az eper, a füge, az avokádó, a datolya, a gránátalma, a csokoládé, a gyömbér, a ginzeng, a szerecsendió, de még a lazac is.


Íme, egy szuper menü Valentin-napra:

Előétel: avokádókrémes pirítós

Hozzávalók:
  • 2 db avokádó
  • 1 db közepes paradicsom
  • fél lilahagyma
  • fél lime
  • bors
  • ízlés szerint fűszerek (koriander, bazsalikom, rozmaring vagy chili paprika
Elkészítés:

Az avokádót megpucoljuk, a magját eltávolítjuk, majd a belsejét kikanalazzuk egy tálba, és villával jól összenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd ráöntjük a félbevágott lime levét, és elkeverjük. A paradicsomot kettévágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd apróra vágva szintén a krémhez adjuk. További fűszerekkel ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítós kenyéren tálaljuk.

Főétel: gyömbéres-mézes lazac

Hozzávalók:
Elkészítés:

Először készítsük el a pácot: a mézet, az olajat és a fél citrom levét öntsük össze, adjuk hozzá a sót és a borsot, majd reszeljünk bele egy kevés (kb. fél mokkáskanálnyi) gyömbért is. Öntsük le ezzel a halszeleteket, majd pihentessük őket legalább fél órán keresztül. Ezután serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd süssük a forró zsiradékban a halszeletek mindkét oldalát kb. 4-5 percig.
Tálaljuk rizzsel és gránátalmás rukkolasalátával a tökéletes ízhatásért.

Desszert: csokis-gyümölcsös szívek

Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta
  • 2 db banán
  • pár szem eper, málna (lehet fagyasztott is)
  • dmBio mogyorókrém
Elkészítés:

A csomagolt leveles tésztát hajtogassuk ki, majd szív alakú tésztakiszúróval vágjuk ki a formákat. A kis szívecskéket osszuk két részre: az egyik felének kenjük meg a közepét mogyorókrémmel, majd apróra vágott gyümölcsökből is tegyünk rájuk pár szemet. Ezután fedjük le őket egy másik szív alakú tésztával. Az így kapott, „töltött szívecskék” tetejét kenjük meg tojással, és a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Az elkészítést lépésről lépésre ebben az Instagram videóban is megnézheted.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.