Így készíts epres fagyasztott joghurtot
Ezért a finomságért rajong most mindenki: epres fagyasztott joghurt gombócok. Ez a nassolnivaló nem csupán felfrissít, de egészséges, sőt mi több, nagyon könnyen elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk be, amihez eperre is szükséged lesz. A tökéletes nassolnivaló a forró napokra, vagy akkor, ha csak meg szeretnéd jutalmazni magadat valami finomsággal.
Nem is kérdés, a fagyasztott joghurt egyszerűen fenomenális! Ha van kedved kipróbálni egy új változatát, akkor mindenféleképpen erre az epres fagyasztott joghurt gombócokra essen a választásod! Egy nagy adag helyett több kisebb gombócot készítesz fagyasztott joghurtból, gyümölcsből és társaikból. Az ACTIVE BEAUTY szerkesztősége véleménye szerint nem csupán rendkívül könnyű az elkészítésük, de még elképesztően finomak is.
Hozzávalók 15 gombóchoz:
- Egy marék eper
- 100 g görög joghurt
- 2 ek. virágméz
- Választható feltétek: mogyorófélék, kekszdarabok, ropogós müzli, csokoládé stb.
Elkészítés
1. Az epreket mosd meg, vágd apróra, majd keverd el a joghurttal és a mézzel.
3. Szórd meg az általad választott feltéttel.
4. Tedd a fagyasztóba kb. négy órára.
Az epres fagyasztott joghurt gombócok remek frissítők a forró nyári napokra, továbbá tökéletes nassolnivalók a nap bármely szakában.
Plusz tipp: Ha vegán vagy, akkor a görög joghurtot egyszerűen helyettesítsd egy növényi mandula- vagy kókusz joghurttal. Itt további ötleteket találsz (vegán és cukormentes) saját készítésű fagylaltokhoz.