Receptötletek az édes raclette-hez – palacsintatésztával és nélküle

Raclette receptek gyümölcsökkel és nassolnivalókkal

Hozzávalók

Édes 'raclette' elkészítése palacsintatészta nélkül

1. Mosd meg a gyümölcsöket, és vágd őket kisebb darabokra

Az almákat, körtéket és bogyós gyümölcsöket mosd meg, és várd meg, hogy kiengedjenek. A banánt hámozd meg, hosszában vágd félbe és darabold vagy szeleteld fel. Ezt tedd az almákkal és a körtékkel is. A csokoládét törd össze, és amennyiben szükséges, a pillecukrokat is vágd kicsire. Ezután tegyél mindent egy tálba.

2. Töltsd meg a tálkákat, és helyezd őket a meleg raclette-re

A tálkákat kend ki némi vajjal vagy olajjal, de ha szeretnéd, akkor erre a célra használhatsz alkoholmentes likőrt is, például karamell likőrt. A kívánt hozzávalókat tedd bele a tálakba, méghozzá úgy, hogy a gyümölcsök kerüljenek alulra, és azokra helyezd rá a csokoládét vagy a pillecukrot. Legfelülre pedig szórd rá a mogyoróféléket.

A megtöltött tálkákat tedd a raclette-be. Amint megolvadt a csokoládé, vedd ki a tálkákat, és azok tartalmát helyezd egy tányérra.

Tálalási tippünk: csepegtess rá narancsszirupot vagy mézet.

Ha egy édes-vajas kekszes, pillecukros szendvicset szeretnél magadnak készíteni, akkor pár pillecukor darabot tegyél két keksz közé, és helyezd egy tálkába. Arra figyelj, hogy a pillecukor ne olvadjon meg nagyon, ugyanis akkor szétfolyhat a tálkában, és megéghet. Az elkészült szendvicset tedd egy tálra, és várd meg, hogy kicsit kihűljön. Elkészítése idő: kb. 20 perc

Raclette recept palacsintatésztával

Hozzávalók 12 tálkához

  • Vaj vagy olaj, esetlek alkoholmentes likőr
  • 300 g liszt (például 405-ös vagy 550-es búzaliszt)
  • 4-5 tojás
  • Csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 450 ml dmBio alpesi tej (akár mandulatej)
  • Ízlés szerinti gyümölcsök (akár aszalványok)
  • Ízlés szerinti csokoládé (tej vagy ét)
  • Pillecukrok
  • Mogyorófélék stb.
  • Méz, juharszirup vagy másfajta szirupállagú édesítőszer

Édes raclette elkészítése palacsintatésztával

1. Palacsintatészta elkészítése

A lisztet, a sót és a cukrot öntsd bele egy tálba, egy másikban pedig keverd össze a tojásokat a tejjel. Ehhez apránként add hozzá a lisztet, és készíts belől egy sima tésztát.

2. Töltsd meg a tálkákat és helyezd a meleg raclette-re

A raclette tálkákat kend ki vajjal, olajjal vagy a likőrrel, majd tegyél beléjük kb. két evőkanállal a palacsintatésztából. Ezután ízlésednek megfelelően adj hozzá gyümölcsöt, csokoládét, pillecukrot, mogyorót stb. Az elkészült tálkát helyezd a raclette-be, majd várd meg, hogy átsüljön a tészta. Ezt egy fogpiszkálóval egyszerűen le tudod ellenőrizni: amennyiben a tészta már nem folyékony, akkor el is készült az édes palacsinta. Várd meg, hogy kicsit kihűljön, és már fogyaszthatod is. Elkészítési idő: kb. 20 perc