Lapított krumpli

Hozzávalók 4 adag lapított krumplihoz

  • 1 kg burgonya
  • 3 ek. olívaolaj
  • Bors

Lapított krumpli elkészítése

  1. Mosd meg a burgonyákat, és kb. 25 percig főzd puhára. Ezután megpucolhatod a krumplikat, de akár ki is hagyhatod ezt a lépést.
  2. A sütőt melegítsd elő 200 Celsius-fokra alsó és felső fokozaton, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  3. A krumplikat tedd a tepsire, majd egy krumplinyomóval törd őket össze. Ezután kend be mindegyiket olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.
  4. A tepsit helyezd a középső sínre, és kb. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára és ropogósra a krumplit.


Tipp: Ha szereted a fűszeres ételeket, nyugodtan használj paprikaport vagy fokhagymát. A reszelt parmezántól pedig csak még ízletesebb lesz a végeredmény.

Ezek illenek a lapított krumplihoz

Az olyan mártogatósok, mint például a guacamole vagy a fűszeres tejföl, tökéletesen illenek a lapított krumplihoz. A guacamoléhoz egyszerűen törd össze egy villa segítségével az avokádókat (ezek egyébként hangulatjavító ételek). Ezután facsard rá egy lime levét, alaposan keverd el, majd ízesítsd sóval és borssal. A fűszeres tejföl is pillanatokon belül elkészíthető. Két pohár tejfölt keverj össze egy gerezd apróra vágott fokhagymával, végül ízesítsd sóval és borssal. Olyan friss fűszerekkel tálald, mint például a metélőhagyma vagy a bazsalikom. Ez a mártogatós egyébként a gluténmentes receptekhez is tökéletesen passzol.

A szerkesztőség tippje: Ez a fogás remekül illik a grillen készült ételekhez is. Itt további tippeket találsz a vegetáriánus grillezéshez, illetve a grillezett római saláta receptjét is megnézheted.

A hozzávalókat beszerezheted a dm-nél is:


dmBio Bio sütőolaj, 750 ml