Muffin tojás nélkül: ezek a csokis mogyoróvajas muffinok vegánok és elképesztően finomak
Tojásmentes muffinok – garantáltan növényi alapúak és rendkívül ízletesek. Ezek a csokis-mogyoróvajas muffinok a keserű kakaópornak és krémes mogyoróvajnak hála nem csupán finomak, hanem még rendkívül gyorsan el is készíthetők.
Tojásmentes muffinok recept: nem száraz, és annyira finom
Hozzávalók 16 muffin elkészítéséhez
- 3 ek. kakaópor
- 300 g liszt
- 225 g barna cukor
- 3 pürésített banán
- 60 mogyoróvaj
- 2 ek. napraforgóolaj
- 1 ek. almaecet
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- némi mogyoróvaj a tálaláshoz
Tojásmentes muffinok elkészítése
1. Sütő előmelegítése, tészta elkészítéseA sütőt, alsó és felső fokozaton melegítsd elő 190 Celsius-fokra. A kakaóport keverd el két evőkanál forró vízzel, és tedd félre. A maradék hozzávalót öntsd egy keverőtálba, és egy elektromos mixerrel keverd simára.
2. Tészta adagolása, márványos minta készítése
A tészta felét tedd át egy másik tálba, majd keverd össze a kakaóval. A világos tésztát töltsd bele 16 mini muffin formába, majd adj hozzá a kakaós tésztából is. Egy kés segítségével készíts márványos mintákat.
3. Muffinok sütése és dekorálása
A muffinokat kb. 15 perc alatt süsd készre. Miután kivetted őket a sütőből, várj további öt percet, és csak ezután vedd ki őket a formából, és tedd őket egy rácsra, ahol ki tudnak hűlni. Végezetül kenj rájuk némi mogyoróvajat, és már tálalhatod is.
Plusz tipp: a dm Online Shopjában számos sütési hozzávalót találsz.