Active Beauty
Növényi és tápláló: két vegán rántott hús változat, ami mindenkinek ízlik
olvasási idő: min
Kisütve

Növényi és tápláló: két vegán rántott hús változat, ami mindenkinek ízlik

Ezek az illatok! Bepaníroztuk két kedvenc zöldségünket, a padlizsánt és a zellert, majd rántott szeletként készítettük el. A végeredmény egyszerűen ínycsiklandóan finom, és – meglepetés: ehhez a recepthez nincs szükség tojásra!

Vegán rántott szelet: panírozott padlizsán szeletek tagliatelle-vel és paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 200 g darabolt paradicsom
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 1 tk. szárított olasz fűszerek
  • 1 csipet cukor
  • 400 g tagliatelle
  • 80 g liszt
  • 100 g panírmorzsa
  • Kb. 120 ml növényi ital
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • Őrölt bors
  • Növényi olaj a sütéshez
  • Bazsalikom levelek a tálaláshoz

Rántott padlizsán szeletek elkészítése

Padlizsán előkészítése
Mosd meg és pucold meg a padlizsánt, majd vágd fel kb. 1 cm-es szeletekre. Sózd meg, és 15-20 percig hagyd állni.

Paradicsomszósz elkészítése
Eközben hámozd meg a hagymát és a fokhagyma gerezdeket, majd mindegyiket aprítsd fel. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, és pirítsd meg benne a hagymaféléket. Ezután keverd hozzá a sűrített paradicsomot, főzd kb. egy percig, majd keverd hozzá a darabolt és a passzírozott paradicsomot, illetve a fűszereket. Ízesítsd sóval, borssal és cukorral, majd 15 percig hagyd forrdogálni.

Tészta megfőzése, padlizsánok bepanírozása
A tagliatelle-t sós vízben főzd al dentére. Eközben egy papírtörlővel itasd le a vizet a padlizsán szeletekről. Egy-egy tányérra tegyél 50 gramm lisztet, illetve panírmorzsát. A maradék lisztet keverd össze egy külön tálban a növényi itallal, és ízesítsd sóval, borssal és sörélesztőpehellyel. Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat. A padlizsánokat először forgasd meg a lisztben, utána a lisztes és növényi italos keverékben, végezetül a panírmorzsában.

Padlizsánok sütése, illetve tésztával és paradicsomszósszal történő tálalása
A forró olajban süsd aranybarnára a padlizsán szeletek mindkét oldalát. Az elkészült szeleteket tedd egy papírtörlőre, hogy az magába tudja szívni a felesleges olajat. A tésztáról öntsd le a vizet. Ízesítsd a paradicsomszószt, keverd hozzá a tésztát, majd tegyél egy adagot egy tányérra. A rántott padlizsán szeleteket helyezd rá a tésztára, majd díszítsd bazsalikomlevelekkel.


A szerkesztőség tippje: Itt további tudnivalókat találsz a vegán táplálkozás témakörében. A megvalósításhoz a dm Online Shopjában számos tofu és húspótló, illetve növényi ital közül válogathatsz.

Vegán rántott szelet: ropogós rántott zellerszelet brokkolival

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 g zellergumó
  • 50 g liszt
  • 60 ml növényi ital
  • 1 tk. vegán mustár
  • Őrölt fekete bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 60 g panko morzsa
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 tk. édesnemes paprikapor
  • 8 ek. olaj a sütéshez
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 cirom, négy szelet
  • 800 g brokkoli, rózsákra szedve
  • 8 ek. ketchup
  • Petrezselyem a tálaláshoz

Rántott zellerszeletek elkészítése

Zellergumó előkészítése
Hámozd meg a zellergumót, és vágd kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Ezután 10 percig főzd forrásban lévő vízben, majd szedd ki mindegyik szeletet egy papírtörlőre, hogy meg tudjanak száradni.

Panír elkészítése
A panírhoz egy tálban keverd össze a lisztet, a növényi italt, a mustárt, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Egy második tányérban keverd össze a panko morzsát a sörélesztőpehellyel és a paprikaporral. A zellerszeleteket először mártsd bele a folyékony keverékbe, majd forgasd meg a panko morzsás keverékben.

Zellerszeletek sütése
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd közepes lángon kb. 3-4 percig süsd aranybarnára és ropogósra a zellerszeletek. A kész szeleteket tedd egy papírtörlőre, hogy az magába szívja a felesleges olajat.

Brokkoli elkészítése és a zellerszeletek tálalása
Egy másik serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, majd kb. 5-8 perc alatt pirítsd meg benne a citromszeleteket és a brokkolit. Ízesítsd sóval és borssal. A kész zellerszeleteket tálald ketchuppel és petrezselyemmel.


Tipp: A brokkoli hozzájárul a fehérjében gazdag étrendhez.

A hozzávalókat szerezd be a dm-ben:

x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.