Őszi recept: sütőtökös fűszeres latte
Odakint már egy kicsit hűvösebbre fordult az idő, és most a legszívesebben ki se tennéd a lábad otthonról, bebújnál egy könyvvel a takaró alá, viszont nem mondanál le a kedvenc fűszeres lélekmelegítődről? Receptünk segítségével otthon is elkészítheted magadnak – és így nem kell elballagnod érte a következő kávézóig, és felesleges szemetet se fogsz termelni az elviteles papírpoharaddal.
Sütőtökös fűszeres latte recept
Sütőtökös fűszeres latte receptünkkel egy finom, őszi, vegán italt varázsolhatsz a bögrédbe. Ráadásul azzal, hogy otthon készíted el a kávéházi kedvencedet, hulladékot se termelsz feleslegesen. Rendkívül hálás lesz érte a természet.Hozzávalók:
- dmBio őrölt kávé vagy dmBio szemes kávé
- dmBio sütőtökpüré
- dmBio natúr zabital
- dmBio zab zabalapot
- dmBio nyers nádcukor
- Io Nova üveg szívószál
Elkészítés:
Készíts egy eszpresszót, és még forrón töltsd egy csészébe.Keverj bele egy evőkanál tökpürét, egy teáskanál nyers nádcukrot és egy csipet pumpkin spice fűszerkeveréket.
Melegítsd meg a zabitalt, és öntsd fel vele a kávét.
Verd fel a jól lehűtött zab habalapot, és tégy belőle habsipkát a gőzölgő ital tetejére.
Végezetül szórd meg a tetejét egy kis pumpkin spice fűszerkeverékkel.
Tipp: Különösen jól esik a pumpkin spice latte, ha egy üveg szívószállal isszuk. Így a kedvenc kávénkat lelkiismeret-furdalás nélkül szürcsölhetjük el.