Active Beauty
Saját készítésű pesztó: 3 kedvenc nyári receptunk
olvasási idő: min
Gyors & finom

Saját készítésű pesztó: 3 kedvenc nyári receptunk

Krémes és fűszeres: így szeretjük a pesztót. Olasz nyelvről lefordítva a pesto szó zúzalékot jelent – és pontosan ez történik a hozzávalókkal. Egyszerűnek tűnik a pesztó elkészítése? Ez így is van! A klasszikus „Pesto Genovese”-n kívül számos más variációja is ismert ennek a fűszeres szósznak. Bemutatunk három különleges pesztót – egyer paprikából, egyet céklából és egyet rukkolából. Jó szórakozást kívánunk az elkészítéshez!

Saját készítésű pesztó: nyár az üvegben háromszor

1. Paprika-pesztó: hozzávalók 4 fő részére

  • 3 paprika (piros)
  • 100 g kesudió
  • 150 g kék sajt
  • 1 csipet chilipor
  • bors
  • 120 ml olívaolaj

Elkészítés

1. Hozzávalók előkészítése
Alsó és felső sütésen melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.
A paprikát mosd meg, vágd félbe, és az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt addig süsd, amíg a héja be nem sötétül és hólyagos ben lesz. Ezután vedd ki, és hagyd kihűlni.

2. Paprika-pesztó elkészítése
A kesudiót pirítsd meg egy serpenyőben. A paprikát, a kesudiót és a sajtot szórd meg némi sóval, borssal és egy csipet chiliporral, majd egy botmixerrel pürésítsd. Szépen lassan öntsd hozzá az olívaolajat mindaddig, amíg el nem éri a kívánt állagot.


2. Rukkola-pesztó: hozzávalók 4 fő részére

  • 300 g rukkola
  • 100 g fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g parmezán
  • 200 ml olívaolaj
  • bors

Elkészítés

1. Hozzávalók előkészítése
A fenyőmagot rövid ideig pirítsd egy serpenyőben, a rukkolát mosd meg, töröld szárazra és aprítsd fel.

2. Rukkola-pesztó elkészítése
A rukkolát, a fenyőmagot, a meghámozott fokhagyma gerezdeket és a parmezánt tedd egy magasfalú edénybe, majd egy botmixerrel pürésítsd. Az olívaolajat kicsi adagonként öntsd hozzá úgy, hogy krémes masszát kapj. Végezetül sóval és borssal ízesítsd.


3. Cékla-pesztó: hozzávalók 4 fő részére

  • 500 g cékla főzve és meghámozva
  • 50 g dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • bors
  • 1 ek. balzsamecet

Elkészítés

1. Hozzávalók előkészítése
Törd meg a diót, hámozd meg a fokhagymát és vágd apróra.
A céklát kockázd fel, a diót pedig vágd nagyobb darabokra.

2. Cékla-pesztó elkészítése
A diódarabokat tedd egy magasfalú edénybe a céklával és a fokhagymával együtt, majd a botmixer segítségével pürésítsd. Az olívaolajat ismét apránként öntsd hozzá. Sóval, borssal és balzsamecettel ízesítsd.


Saját készítésű pesztó – jó tudni!

  • Ha inkább növényi változatot szeretnél készíteni, akkor a sajtot helyettesítsd ugyanannyi élesztőpehellyel vagy vegán parmezánnal.
  • A kész szószt töltsd sterilizált üvegebke úgy, hogy a tetején legyen kb. fél centiméter olívaolaj. Hűtőszekrényben tárolva 14 napig is eláll a házi készítésű pesztó.

Bio olívaolaj, extra szűz, 750 ml

Megvásárolom most a dm online shopján.

Bio kesudió, 150 g

Megvásárolom most a dm online shopján.

Bio modenai balzsamecet, 500 ml

Megvásárolom most a dm online shopján.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.