Spárga egytálételként: fűszeres töltött cannelloni fehér spárgával
A vastag, cső alakú cannellonit hagyományosan bolognai szósszal készítik el. Receptünkben azonban a tésztát spárgával, paradicsommal, mozzarellával és sonkával töltik meg, majd parmezánnal a tetején sütik készre. Spárga egytálételként – rendkívül ízletes!
Spárga egytálételként: fehér spárgás cannelloni receptünk
Hozzávalók 4 adag cannellonihoz spárgával
- 500 g fehér spárga
- 300 g paradicsom vagy dmBio darabolt paradicsom
- 150 g mozzarella
- 150 g főtt sonka, vastagabb szeletekben
- 2 ek. aprított bazsalikom
- bazsalikomlevelek díszítésként
- őrölt dmBio bors
- 200 g cannelloni, 12-16 db
- 1 ek. vaj a forma kikenéséhez
- 200 ml tejszín (vegán opció: dmBio zab főzőkrém)
- 80 g reszelt parmezán
- só
Cannelloni fehér spárgával – elkészítés
1. Spárga elkészítése
Mosd meg a spárgát, hámozd meg, és vágd le a száraz végeit. A héját és a levágott részeket tedd bele 500 ml sós vízbe, majd főzd kb. 20 percig. Ezután passzírozd át egy szűrőn, a lecsepegett levét fogd fel egy edényben. A sütőt melegítsd elő alsó és felső fokozaton 190 Celsius-fokra. A szószt/főzetet ismét forrald fel, majd kb. 5 percig főzd benne a spárgát. Vedd ki, hagyd lecsöpögni, majd vágd vékony szeletekre.
2.Paradicsom, mozzarella és sonka apróra vágása és összekeverése a spárgával
A paradicsomokra vágj egy keresztet, majd forrázd le őket. Ezután engedj rájuk hideg vizet, húzd le a héjukat, és vágd őket kockára. A mozzarellát hagyd lecsöpögni, és kockázd fel. Ezt követően a sonkát is kockázd fel. A spárgát, a paradicsomot, a mozzarellát, a sonkát és a felaprított bazsalikomot keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval és borssal.
3.Cannelloni megtöltése, tejszínes keverék elkészítése és sütés
A cannellonikat töltsd meg a spárga-mozzarella keverékkel. Egy tepsit (kb. 20 x 30 cm) kenj ki vajjal, és helyezd bele a megtöltött cannellonikat. A tejszínt keverd el a reszelt parmezánnal, fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd le vele a cannellonikat. Tedd be a sütőbe 30 percre, majd bazsalikommal tálald.