Sütő-fánk: egy egyszerű és gyors recept
Nagymamáink idejében jó volt órákon át a meleg konyhában állni, és együtt kisütni a fánkokat bo olajban. Mivel manapság igencsak kevés idonk van sütésre, egy egyszeru és gyors fánk receptre van szükségünk. Pont jókor jön a mi süto-fánk receptünk.
Farsangkor, a tökéletes buliszetten és passzoló sminken kívül, a fánk sem hiányozhat! A sütoben elkészítheto fánk receptünknek köszönhetoen mi magunk is süthetünk belole sokat, így spórolhatunk egy keveset a nagyobb farsangi partikon.
Süto-fánk: egyszeru és gyors recept
Elkészítési ido: 60 perc (ebbol 30 perc a pihenoido)
Hozzávalók
A tésztához:
- 270 g liszt és liszt a behintéshez
- 35 g kristálycukor
- 1 csomag instant éleszto
- 100 ml dmBio alpesi tej
- 1 bio citrom lereszelt héja
- 2 tojás
- 100 g vaj
- 1 csomag dmBio Bourbon vaníliás cukor
- 1 csipet só
- dmBio extradzsem 55% málnával
- dmBio vaníliapuding bourbon vaníliával
- 300 ml dmBio mandulatej
- 2 evokanál dmBio finomítatlan bio nádcukor
- Porcukor a behintéshez
Elkészítés
A süto-fánk elkészítése
- A süto-fánk tésztájának az elkészítése
Adjuk hozzá a kristálycukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a 2 tojást és a lágy vajat.
A tejet melegítsük langyosra, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd alaposan gyúrjuk át a tésztát.
A tálat takarjuk le egy ronggyal, majd tegyük egy meleg helyre, és 30 percig hagyjuk pihenni a tésztát.
- Süto-fánk formázása
- Süto-fánk sütése
Amint aranybarnák lesznek, vegyük ki oket a sütobol.
Töltelék elkészítése:
- Vaníliakrém elkészítése
Egy kézi habverovel alaposan keverjük meg, hogy krémes legyen az állaga.
- Fánkok megtöltése
A kihult vaníliakrémet egy nyomózsák segítségével töltsük bele a fánkokba.
Tipp: A vaníliakrém helyett málnalekvárral vagy valamilyen más ízzel is megtölthetjük a fánkokat.
Tálalási ötlet
Végezetül szórjuk be némi porcukorral a fánkokat.
A vegánok a farsangi fánk helyett próbálják ki a következo vegán desszertet: Vegán matcha-bites
Termékek:
- Vaníliás cukor
- Málnalekvár
- Vanília puding
- Nádcukor