Szilveszteri különlegesség: három egyszerű cake-pop recept az ünnepekre
Karácsonyt követően még maradt sütemény és keksz? Remek hír, mert akkor ki tudod próbálni ezt a három cake-pop receptet szilveszterre. Ezek az ínycsiklandó golyócskák nem csupán remekül mutatnak, elképesztően finomak is, és gyorsan elkészülnek. Mindössze pár hozzávalóból és némi dekorációval tökéletes mini-tortákat varázsolhatsz egy pálcikára.
Amire szükséged lesz: a cake-pop alaprecept
Mérettől függően kb. 20-30 darab cake-pophoz
A tésztához:
- 300 g süteménymorzsa
- 200 g mascarpone
További hozzávalók: cake-pop pálcikák és egy cake-pop tartó a száradáshoz
Elkészítés:
Keverd el a süteménymorzsákat a mascarponéval, majd formázz belőlük 3-4 cm-es golyókat. Ezután kb. 15 percre tedd be a golyókat a hűtőbe, így később jobban megmaradnak a pálcikákon. Amint a megkeményedtek, szúrd a cake-pop pálcikákat a golyókba, és további 15 percre tedd őket a mélyhűtőbe.
1. Cake-pop-recept: mézeskalács
A mázhoz:
- 20 g dmBio extra szűz kókuszolaj
- 100 g fehér csokoládé
- 4-5 mézeskalács keksz a szóráshoz
Elkészítés:
1. Amíg pihennek a cake-popok, addig készítsd el a mázat. Ehhez egy tűzálló tálban vízgőz felett óvatosan olvaszd fel a kókuszolajat és a fehér csokoládét, majd alaposan keverd őket össze.
2. Ezután a hideg cake-popokat mártsd bele a csokoládéba, és tedd bele mindegyiket egy cake-pop tartóba vagy poharakba, hogy megszáradjanak.
3. Eközben morzsold össze a mézeskalács kekszeket, majd szórd meg vele a még enyhén nedves cake-popokat.
2. Cake-pop-recept: diszkógömbök
A mázhoz:
- 20 g dmBio extra szűz kókuszolaj
- 100 g dmBio étcsokoládé, 70%
- Ezüst cukorszórás a dekoráláshoz
Elkészítés:
1. A mázhoz: Egy vízálló tálban vízgőz felett olvaszd meg a kókuszolajat és az étcsokoládét.
2. Ezután a hideg cake-popokat mártsd bele az olvasztott csokoládéba, majd tedd őket egy cake-pop tartóba vagy poharakba, hogy megszáradjanak.
3. Végezetül a még enyhén nedves cake-popokat forgasd bele a kekszmorzsákba.
3. Cake-pop-recept: szerencse gombák
A mázhoz:
- 20 g dmBio extra szűz kókuszolaj
- 100 g fehér csokoládé
- Piros ételfesték
- Opcionális: fehér cukorszórás a dekoráláshoz
Elkészítés:
1. A szerencse gomba mázhoz egy vízálló tálban vízgőz felett olvaszd meg a kókuszolajat és a fehér csokoládét, majd alaposan keverd össze őket.
2. A fehér csokoládé nagyobb részéhez (egy kisebb adagot tegyél félre a dekoráláshoz) keverj némi piros ételszínezéket, mártsd bele a cake-popokat, majd tedd azokat egy cake-pop tartóba vagy poharakba, és várd meg, hogy teljesen megszáradjanak.
3. Végezetül a maradék fehér csokoládéval rajzolj kis fehér pöttyöket a cake-popokra, hagyd őket megszáradni, majd ha szeretnéd, díszítsd mindegyiket fehér cukorszórással.
Plusz tipp: A cake-popok mellé kínálj forró kakaót vagy teát.
További tippek szilveszterre: Amennyiben további ötleteket keresel még a tökéletes szilveszteri ünnephez, akkor olvasd el az „Öt szórakoztató ötlet és játék szilveszterre gyerekeknek” című cikkünket, amiben olyan játékokat találsz, melyekkel garantáltan jól szórakozik az egész család. Ha további finomságokat szeretnél felszolgálni, akkor próbáld ki ezt az édes raclette receptet.