Active Beauty
Színes téli saláták, amelyek feltöltenek
Szöveg:
olvasási idő: min
Vitaminbombák a tányéron

Színes téli saláták, amelyek feltöltenek

Ha te is sikeresen végigcsináltad a „vegán január” kihívást, aki valószínűleg hozzászoktál a friss és ízletes növényi alapú ételekhez. Ezekről februárban sem kell lemondanod, hiszen ilyenkor is rengetegféle gyümölcsöt és zöldséget szerezhetsz be. Válassz a szezonális hozzávalókat: körtét, almát, burgonyát, céklát, répát. Egyél mellé diót, mandulát, retket, póréhagymát, de a kelkáposztát, a lila káposztát és a madársalátát se hagyd ki az étrendedből. Mutatunk néhány egyszerű, mégis ízletes salátareceptet, amit ebédre vagy vacsorára is gyorsan összedobhatsz.

Sült zöldséges saláta

Hozzávalók:
  • 2 db alma
  • 3 db kis méretű cékla
  • 2 db közepes édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 80 g rukkola saláta (kb. egy zacskó)
  • pár szem dmBio dióbél
  • só, bors, dmBio extraszűz olívaolaj
  • zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom, oregánó)

Elkészítés:

Az almát, a céklát és az édesburgonyát kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük, majd megsütjük. Sütőben 190 Celsius-fokon fóliával letakarva kb. 20 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük. Forrólevegős sütő (air fryer) használata esetén elég 190 Celsius-fokon 20 percig sütni. Közben a rukkolát megmossuk, a diót apróra vágjuk, a feta sajtot felkockázzuk. Ha elkészültek a sült zöldségek, tegyük őket salátaágyra, szórjunk feta sajtot és diót a tetejére, majd ízlés szerint kevés olívaolajjal vagy balzsamecettel locsoljuk meg.

Körtés-almás-mandarinos madársaláta

Hozzávalók a salátához:
  • 2 db körte
  • 2 db alma
  • 2 db mandarin
  • fél marék dió és fél marék mandula
  • 200 g madársaláta
Hozzávalók az öntethez:

Elkészítés:

A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, majd összekeverjük a madársalátával. A diót és a mandulát felaprítjuk és a salátához adjuk, majd az öntettel meglocsoljuk. Ízlés szerint kéksajtot, parmezánt vagy fetát is szórhatunk a tetejére – így még különlegesebb ízhatást kapunk.


Sült körtés kéksajtos saláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A körtéket alaposan megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sóval, borssal megszórjuk, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. Majd a magházak helyére kéksajtot kanalazunk, és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a gyümölcsre. Közben a diót kisebb darabokra vágjuk, serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és a kész körték tetejére szórjuk. Végül a diós-sajtos körték tetejére egy kis mézet csurgatunk. Friss madársalátával vagy rukkolaágyon tálaljuk.

Az elkészítés menetét ebben a TikTokban videóban is megnézheted.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.