Active Beauty
Szomjoltók: szezon három legjobb üdítőitala
Szöveg:
olvasási idő: min
Egészségedre!

Szomjoltók: szezon három legjobb üdítőitala

Biztosan te is ismered az ökölszabályt: naponta 1,5-2 liter folyadékot tanácsos elfogyasztani. Ezt a folyadék-mennyiséget szénsavmentes ásványvíz és ízesítetlen tea formájában tanácsos bevinni, de ha egy kis változatosságra vágysz, ajánljuk figyelmedbe ezt a három ízletes szomjoltót. Egészségedre! És ne feledd: a pohár mindig félig tele van!

Három szomjoltó a felfrissülésre vágyóknak:

Sharbat – perzsa limonádé

Hozzávalók 2 liter limonádéhoz:

  • 2 bio citrom, héja és kipréselt leve
  • egy 2 cm-es darab friss gyömbér
  • 5 ek. datolyaszirup
  • 2 ek. narancsvirágvíz
  • 2 l ásványvíz

A sharbat elkészítése:

Tegyük a citrom héját és levét egy kancsóba. Szeleteljük fel a gyömbért, dobjuk a kancsóba, majd adjuk hozzá a datolyaszirupot, valamint a narancsvirágvizet, és hagyjuk az egészet 30 percet állni. Végezetül öntsük fel az alapot az ásványvízzel.
Extra: ha édesebb aromára vágyunk, helyettesítsük a narancsvirágvizet rózsasziruppal. Ehhez a verzióhoz az italalapot 300 ml gránátalmalével és 1,3 l ásványvízzel öntsük fel.


Málnás jegestea

Hozzávalók 2 liter jegesteához:

  • 3 piros gyümölcsös vagy csipkebogyó teafilter
  • 2 bio citrom
  • 5 ek. bodzaszörp (ízlés szerint több vagy kevesebb)
  • 200 g málna (fagyasztott)
  • 1 l szénsavas ásványvíz

A málnás jegestea elkészítése:

Forrázzuk le a filtereket 0,7 l forrásban lévő vízzel, és hagyjuk kb. 7 percet állni. Jól hűtsük ki. Az egyik citromot szeleteljünk fel, a másiknak pedig facsarjuk ki a levét, és keverjük össze a bodzaszörppel. Olvasszuk fel a málnát, és kissé nyomkodjuk szét egy villával. Tegyünk mindent egy kancsóba, majd az alapot öntsük fel a hideg teával és az ásványvízzel.

Extra: egzotikus csavart ad az italnak, ha egy kis doboz kókuszvizet is keverünk hozzá.


Alma-verbéna fröccs

Hozzávalók 2 liter fröccshöz:

  • 7 ek. aprított, szárított verbéna (másnéven vasfű)
  • 0,7 l almalé
  • 100 ml verjus (zöldszőlőlé)
  • 1 savanyú alma (pl. Granny Smith)
  • 3 ág citromfű vagy menta
  • 200 ml ginger beer (gyömbér limonádé)

Az alma-verbéna fröccs elkészítés:

Öntsük le a verbénát 1 l forró, gyöngyöző vízzel, és hagyjuk 5 percet állni. Szűrjük le, és hagyjuk a teát kihűlni. A hideg verbénateát keverjük össze egy kancsóban az almalével és a verjussal. Negyedeljük fel az almát, vágjuk ki a csutkáját, és szeleteljük fel. A fűszernövényágakkal együtt tegyük a kancsóba, és öntsük fel a gyömbérsörrel.

Extra: egy még savanykásabb verzióhoz a verjus helyett 4 tk. almaecetet és 1 löttyintésnyi juharszirupot tegyünk az italba.


x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.