Szuper receptek a grillezéshez
Ha épp grillpartit tervezel, akkor a legjobb helyen jársz. Különleges receptötleteket hoztunk neked hozzá.
Kuszkusz saláta grillezett cukkinivel
Hozzávalók 4 adaghoz:- 200 g cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 120 ml dmBio extraszűz olívaolaj
- 93 ml málnaecet
- 1 tk. cayenne bors
- 1 tk. csemege fűszerpaprika
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. kömény
- 100 g dmBio mazsola
- 270 g kuszkusz
- 330 ml húsleves alaplé (vagy dmBio zöldségleves ételízesítő)
- friss petrezselyem
- 1 ek. cukor
- só, bors
- Tegyél egy sütőlapot a grillre.
- A cukkinit vágd kb. 1 cm vastag szeletekre, majd tedd bele egy tálba. Öntsd le 2 evőkanál olívaolajjal, és jól keverd össze, hogy minden cukkiniszelet olajos legyen. Ezután tedd a cukkiniket a sütőlapra, és mindkét oldalukat grillezd meg.
- Hámozd meg a hagymát és fokhagymát, majd mindkettőt vágd apró kockákra.
- Mosd meg a petrezselymet, töröld szárazra, tépd le a leveleket és aprítsd fel azokat.
- A tűzhelyen hevíts fel egy edényben 2 evőkanál olívaolajat, tedd bele a hagymát és a fokhagymát, majd kb. 5 percig pirítsd. Keverd hozzá a fűszereket, öntsd hozzá a kuszkuszt és a mazsolákat. Rövid ideig pirítsd, végül öntsd rá a húsleves alaplevet. Az edényre helyezd rá a fedőt, zárd el a tüzet, és várj 10 percet, hogy megdagadjon a kuszkusz.
- A málnaecetet keverd össze a maradék olívaolajjal, keverd hozzá a fűszerpaprikát, a petrezselymet, a kuszkuszt és a grillezett cukkiniket. Mindent alaposan keverj össze, végül ízesítsd sóval és borssal.
Fügechutney
Hozzávalók 4 adaghoz- 500 g hagyma
- 500 g füge
- 250 g cukor
- 250 ml vörösbor
- 1 citrom héja
- dmBio modenai balzsamecet-krém
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 csipet só
- Hámozd meg a hagymát, és vágd fel vékony szeletekre.
- A fügéket negyedeld fel.
- Egy edényben karamellizáld a hagymakarikákat cukorral. Add hozzá a fügéket, majd öntsd hozzá a vörösbort. Ezután ízesítsd a korábban lereszelt citromhéjjal, ecettel, sóval és fahéjjal.
- Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzd készre a chutneyt, amíg a kívánt állagot nem kapja. Ha elkészült, akkor töltsd bele egy vagy több jól zárható üvegbe, és már készen is vagy.
Rozé spritz
Hozzávalók:- 40 mk bodzalikőr
- 60 ml rozé bor
- 60 ml szénsavas ásványvíz
- 5 friss mentalevél
- 2 gerezd lime a díszítéshez
- 1 ág friss menta a díszítéshez
- 5 jégkocka
A jégkockákat töltsd bele egy hagyományos fehérboros pohárba. Erre töltsd rá a bodzalikőrt, majd add hozzá a mentaleveleket és a rozé bort. Ezután töltsd fel az ásványvízzel, keverd meg, díszítsd a mentaággal és a lime gerezdekkel, és már szervírozgatod is.