Így készül az epres drip cake

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • cukor
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 100 g gluténmentes lisztkeverék
  • 80 g kukoricakeményítő
A töltelékhez:
  • 500 g eper
  • 400 ml tejszín
  • 2 csomag habfix
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor

A díszítéshez:
  • 125 g porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • piros ételfesték
  • 1 marék eper
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütő 200 Celsius-fokra felső-alsó sütés funkción. Béleljünk ki két 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, és a tojásfehérjét verjük a sóval és 2-3 ek. cukorral kemény, vágható habbá.
  3. A tojássárgáját három ek. vízzel és a többi cukorral, valamint a vaníliás cukorral keverjük addig, amíg sűrű, krémes állagú masszát nem kapunk.
  4. Keverjük össze a lisztet a keményítővel.
  5. A tojásfehérjehabot adjuk a tojássárgájás krémhez, szitáljuk rá a lisztkeveréket, és egy nagy fakanállal óvatosan keverjük addig, amíg levegős tésztát nem kapunk.
  6. Töltsük szét a tésztát a két formába, és süssük a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára. A sütőből kivéve hagyjuk picit hűlni a lapokat, majd szedjük ki őket a formákból, és egy süteményes rácson hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  7. Ekkor vágjuk őket vízszintesen félbe, hogy négy tortalapunk legyen.
  8. A töltelékhez mossuk meg, pucoljuk meg, és szeleteljük fel az epreket. A tejszínt a habfixszel, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá.
  9. Egy süteménylapot kenjünk meg a tejszín 1/3-ával, és oszlassuk el rajta a teljes epermennyiség 1/3 részét. Tegyük rá a második lapot, és erre is jöhet a tejszínhab-eper réteg. Ugyanígy járjunk a harmadik lappal, hab- és eperadaggal is. Majd zárjuk a sort az utolsó tésztalappal.
  10. Keverjük a porcukrot és a citromlevet sűrű mázzá. Néhány csepp piros ételfestékkel színezzük rózsaszínre, majd öntsük a süteményre úgy, hogy az oldalán kissé lefolyjon, és megkapja a karakteres kinézetét.
  11. Hagyjuk rajta megszáradni mázat, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
  12. Eperrel díszítve tálaljuk.

Tipp:
A cukormáz helyett fehér csokoládéglazúrt is megszínezhetünk, és azzal is díszíthetjük a tortánkat.