Tökéletes mixeléshez és ajándéknak: készíts gyümölcsös szirupot
Legyen szó felturbózott ásványvízről, alkoholmentes pezsgőről, egy különleges mocktailról, egy kifinomult tortáról – egy szirup sokoldalúan használható, és számos lehetőséget biztosít arra, hogy feldolgozd a gyümölcsöket. Mi magunk készítjük a szirupot, és bemutatjuk neked, hogyan tudod szépen becsomagolni.
Szirup készítése saját kezűleg: tökéletes ajándék gyorsan
Hozzávalók 50 ml narancssziruphoz
- 500 ml frissen facsart narancslé
- 150 g cukor
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 tk. fahéj
- 1 késhegynyi őrölt kardamon
- 1 vaníliarúd belseje
Narancsszirup elkészítése
A frissen facsart narancslevet öntsd egy tálba a cukorral és a következő fűszerekkel: szegfűszeg, fahéj, kardamon és a vaníliarúd belseje. Várd meg, hogy egyszer felforrjon, majd 5 percig hagyd forrdogálni addig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Még melegen töltsd át steril üvegekbe. A hűtőszekrényben tárold.
Ajándékra van szükséged? Így csomagold be szépen a narancsszirupot
- Biztosan saját készítésű: Az üveg tetejét többször tekerd körbe egy színben passzoló vékony kötözővel. Színes kartonból vágj ki egy kicsi kísérőkártyát, és erre ragassz matricát a következő feliratok egyikével: „Homemade”, „Saját készítésű”. Az elkészült kísérőkártyába szúrj bele egy fém karikát, majd fűzd át rajta a kötözőt.
- Szép látvány: Tegyél pár rózsaszirmot egy kicsi dobozba, és ezt a narancssziruppal együtt ajándékozd oda valakinek. A rózsaszirmok remek kontrasztot képeznek az itallal, továbbá kellemesen illatoznak.
- Ügyesen becsomagolva: A washi-tape egy japán ragasztószalag, ami tökéletes választás dekoráláshoz, ugyanis számos színben és mintával kapható. A szalag sok felületre tapad, így üvegre is, és nyom nélkül el lehet távolítani.
Plusz tipp: A dm.hu oldalon számos fűszer közül válogathatsz.