Szirup készítése saját kezűleg: tökéletes ajándék gyorsan

Hozzávalók 50 ml narancssziruphoz

  • 500 ml frissen facsart narancslé
  • 150 g cukor
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt kardamon
  • 1 vaníliarúd belseje

Narancsszirup elkészítése

A frissen facsart narancslevet öntsd egy tálba a cukorral és a következő fűszerekkel: szegfűszeg, fahéj, kardamon és a vaníliarúd belseje. Várd meg, hogy egyszer felforrjon, majd 5 percig hagyd forrdogálni addig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Még melegen töltsd át steril üvegekbe. A hűtőszekrényben tárold.

Ajándékra van szükséged? Így csomagold be szépen a narancsszirupot

  1. Biztosan saját készítésű: Az üveg tetejét többször tekerd körbe egy színben passzoló vékony kötözővel. Színes kartonból vágj ki egy kicsi kísérőkártyát, és erre ragassz matricát a következő feliratok egyikével: „Homemade”, „Saját készítésű”. Az elkészült kísérőkártyába szúrj bele egy fém karikát, majd fűzd át rajta a kötözőt.
  2. Szép látvány: Tegyél pár rózsaszirmot egy kicsi dobozba, és ezt a narancssziruppal együtt ajándékozd oda valakinek. A rózsaszirmok remek kontrasztot képeznek az itallal, továbbá kellemesen illatoznak.
  3. Ügyesen becsomagolva: A washi-tape egy japán ragasztószalag, ami tökéletes választás dekoráláshoz, ugyanis számos színben és mintával kapható. A szalag sok felületre tapad, így üvegre is, és nyom nélkül el lehet távolítani.


Plusz tipp: A dm.hu oldalon számos fűszer közül válogathatsz.