Active Beauty
Vegán kenyérfeltét: ezt a hármat szívesen kened a kenyérre
Szöveg: Rezepte: StockFood
olvasási idő: min
Snack szünet

Vegán kenyérfeltét: ezt a hármat szívesen kened a kenyérre

A vegánok mit kennek a kenyérre? Természetesen vegán kenyérfeltétet! Legyen szó a fűszeres paprikás mártogatósról, egy mogyorós zöldborsós humusszról, egy krémes padlizsános feltétről - garantáltan ízlik azoknak is, akik nem követik a növényi alapú étrendet!

Vegán kenyérfeltét: ezt a triót gyorsan elkészítheted

Hozzávalók a bazsalikomos paprikás mártogatóshoz (4 adag)

Sütőben sült paprika, feta és fűszerek – tökéletesen illenek egy szelet friss kenyérhez

Elkészítés

1. Sütő előmelegítése és paprikák megpirítása
A sütőn kapcsold be a grillfunkciót. A paprikát és a bazsalikomot mosd meg. Előbbit vágd félbe, tisztítsd meg, és a héjával felfelé helyezd rá egy olajjal kikent tepsibe. A forró grill alatt 5-10 percig pirítsd addig, amíg a héja sötét nem lesz. Ezután vedd ki a sütőből, terítsd le egy konyharuhával, és hagyd kihűlni. Ezt követően óvatosan húzd le a héját.

2. Egyéb hozzávalók és a paprika összekeverése
Hámozd meg a fokhagymát, tépkedd le a bazsalikomleveleket, és párat tegyél félre a tálaláshoz. A maradékot pürésítsd le a fokhagymával, a paprikával, az olajjal, a zsemlemorzsával és a fetával. Amennyiben szükséges, önts hozzá némi vizet.

3. Tálalás
Ízesítsd citromlével, sóval és borssal. Tedd át egy tálkába, és díszítsd a korábban félretett bazsalikomlevelekkel.

Hozzávalók a zöldborsós-mentás humuszhoz (4 adag)

A zöldborsó nem csupán fehérjékkel gazdagítja ezt a mártogatóst, hanem kellemesen édeskés ízével még finomabbá is varázsolja azt.

Zöldborsós-mentás humusz elkészítése

1. Csicseriborsó, menta és fokhagyma előkészítése
A zöldborsókat forró sós vízben forrázd le, kb. két percig, ezután öblítsd le hideg vízzel, és hagyd lecsöpögni. Ezt követően öblítsd le a mentát és a csicseriborsót. A mentaleveleket tépkedd le, és párat tegyél félre a díszítéshez. A csicseriborsót csepegtesd le, a fokhagymát hámozd meg.

2. Hozzávalók pürésítése
Az összes előkészített hozzávalót pürésítsd le a tahinivel, citromlével és olajjal együtt. Szükség szerint adhatsz hozzá némi hideg vizet.

3. Tálalás
Ízesítsd citromlével, őrölt köménnyel, sóval és borssal. A mártogatóst öntsd át egy tálkába, és díszítsd a bazsalikomlevelekkel.

Hozzávalók a padlizsános-petrezselymes mártogatóshoz (négy adag)

Ez a mártogatós a líbiai baba ganoush-ra hasonlít: sült padlizsán és tejszínes joghurt.

Padlizsános-petrezselymes mártogatós elkészítése

1. Sütő előmelegítése, és a padlizsán megsütése
A sütőt alsó és felső fokozaton melegítsd elő 200 Celsius-fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A padlizsánokat mosd meg, és többször szurkáld meg egy villával. Ezután helyezd őket a sütőpapíros tepsire, és 40 perc alatt süsd puhára a sütőben. Ezt követően vedd ki őlet, hagyd kihűlni, majd vágd félbe, és egy kanál segítségével szedd ki a húsukat, aztán pedig azt nyomkodd össze.

2. Fokhagyma és petrezselyem előkészítése
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A petrezselymet öblítsd le, rázd le róla a vizet, tépkedd le a leveleit, és vágd azokat nagyobb darabokra.

3. Összekeverés és tálalás
A fokhagymát, joghurtot, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot keverd a padlizsán húsához, majd ízesítsd. Ezután öntsd át egy tálkába, és szórd meg némi fűszerpaprikával.

Az alábbi kész vegán kenyérfeltéteket keresse a dm Online Shop-ban!

x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.