Vegán rántotta: egészséges és fehérjében gazdag tofuval és kala namakkal
A rántotta egy rendkívül elterjedt és kedvelt reggeli. Mi van azonban akkor, ha nem szeretnél állati eredetű termékeket használni hozzá, mert a növényi táplálkozást részesíted előnyben? Semmi gond! Vegán rántottánk ugyanolyan, mint az állati eredetű hozzávalókból készült változat. Mi a titok? A csicseriborsó liszt, a tofu és a kala namak tökéletes keveréke.
Egy vegán ételekkel foglalkozó blog, a Zucker&Jagdwurst közzétette a vegán rántotta tökéletes receptjét.
Vegán rántotta recept
Hozzávalók 4 adag vegán rántottához
- 25 g csicseriborsó liszt
- 125 g növényi tej
- 400 g tofu
- 2 ek. élesztőpehely
- ½ tk. kurkuma
- ½ tk. édesnemes fűszerpaprika
- ½ tk. kala namak (indiai fekete só)
- 1 lilahagyma
- 1 paprika
- só
- bors
- vegán vaj vagy növényi olaj
Vegán rántotta elkészítése
1. Tofus rántotta előkészítéseSzórd egy tálba a csicseriborsó lisztet, öntsd hozzá a növényi tejet, majd alaposan keverd össze egy habverővel, figyelve arra, hogy ne legyen csomós. Ezt követően tördeld apró darabokra a tofut. A növényi tejes, csicseriborsó lisztes keverékhez add hozzá a tofu darabokat, az élesztőpelyheket, a kurkumát, a fűszerpaprikát és a kala namak sót, majd alaposan ízesítsd sóval és borssal.
2. Zöldségek előkészítése és tofus rántotta elkészítése
Vágd fel apró kockákra a lilahagymát és a paprikát. A felaprított hagymakockákat kb. három perc alatt pirítsd üvegesre a vegán vajon vagy a növényi olajban. Ezután add hozzá a paprikadarabokat, és addig pirítsd azokat a hagymával együtt, amíg puhák nem lesznek. Most öntsd az edénybe a tofus keveréket, és kb. tíz perc alatt pirítsd aranybarnára.
Jó és egészséges: a csicseriborsó lisztnek és a tofunak köszönhetően proteinben és rostban gazdag ez a vegán rántotta.
Finom & egészséges: a csicseriborsó lisztnek és a tofunak köszönhetően proteinben és rostban gazdag ez a vegán rántotta.
Kala namak – A vegán konyha egyik kedvence
Egy só, aminek tojás íze van? Elég furcsán hangzik, ugye? Az íze azonban isteni! Különleges aromájának köszönhetően ez a vörös-sötétlila só főleg a vegán konyhában rendkívül kedvelt hozzávaló. Eredetileg az indiai konyhából származik, ahol főként levesek, szószok vagy zöldséges ételek fűszerezésére használják. A kala namak só jellegzetes ízéért főleg annak kén-hidrogén tartalma felel, ugyanis ez adja a só jellegzetes tojásízét.