Active Beauty
Zöld erősítő fogás: vegán kelkáposzta főzelék szejtánnal és fehérbabbal
Szöveg: Rezept: Zucker&Jagdwurst
olvasási idő: min
Kedvenc vegán étel

Zöld erősítő fogás: vegán kelkáposzta főzelék szejtánnal és fehérbabbal

Gyors, finom és tápanyagokban gazdag: a téli hidegben egy olyan fogást válassz, ami felmelegít belülről. Ez pedig a vegán kelkáposzta főzelék, amely a C-vitaminban gazdag zöldségnek hála energiával látja el a szervezetet, továbbá támogatja az immunrendszert.

Egy vegán ételekkel foglalkozó blog, a Zucker&Jagdwurst közzétette a vegán rántotta tökéletes receptjét:

Vegán kelkáposzta főzelék recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g friss kelkáposzta
  • 500 g burgonya
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g szejtán
  • 500 ml víz
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 400 g konzerv fehér bab (lecsepegtetve 240 g)
  • 1 tk. jamaicai bors
  • 1 ek. fehér miso paszta (opcionális)
  • Növényi olaj
  • bors
  • szerecsendió

Vegán kelkáposzta főzelék elkészítése


Elkészítési és főzési idő: 40 perc

1. A kelkáposzta és a burgonya előkészítése
Mosd meg a kelkáposztát, és távolítsd el a kemény szárakat, hogy már csak a puha részek és a levelek maradjanak meg, majd ezeket vágd nagyobb darabokra. A burgonyákat pucold meg, és szintén vágd kisebb darabokra. A hagymákat és fokhagymákat hámozd meg, és kockázd fel.

2. Szejtán, hagyma és fokhagyma pirítása
Először egy nagy edényben pirítsd meg a szejtánt némi olajon, hogy enyhén megbarnuljon. Ezt követően add hozzá a felaprított hagymákat, és pirítsd üvegesre. Most add hozzá az apróra felvágott fokhagymákat, és pirítsd további két percig.

3. Burgonya hozzáadása
Az egészet öntsd le a zöldség alaplével és vízzel, majd tedd az edénybe a felkockázott burgonyákat. Ezután kis lángon főzd kb. nyolc percig. Az idő elteltével tedd bele a felaprított kelkáposztát, és további 10 percig hagyd forrdogálni.

4. A többi hozzávaló hozzáadása
Eközben nyisd ki a konzerv babot, öntsd le róla a levet, és várd meg, hogy a maradék is lecsöpögjön. A főzési idő utolsó öt percében a babot is add hozzá, és ízesítsd a főzeléket sóval, borssal, jamaicai borssal és a miso pasztával (opcionális). Röviddel tálalás előtt szórj rá némi szerecsendiót is.

Három ok, miért szeretjük ezt a kelkáposzta főzeléket

1. Vitaminokban gazdag
A kelkáposzta rengeteg vitamint tartalmaz. Nem csupán C-vitamin található meg benne nagy mennyiségben, hanem A-, E- és K-vitamin is. Ennek köszönhetően remek választás, ha támogatni szeretnéd az immunrendszered és a bőröd.

2. Fehérjében gazdag
Nem csak azok számára fontos a fehérjékben gazdag táplálkozás, akik aktív életmódot folytatnak, de elengedhetetlen a csontok egészsége szempontjából is. Rengeteg olyan zöldségfajta létezik, melyek elegendő mennyiséggel látják el a vegánokat. Egy zseniális trükk, ami mindig működik: a vegán ételekhez érdemes mindig pár babot hozzákeverni.

3. Remek húspótló
Ki mondja, hogy a főzelékeket mindig hússal kell elkészíteni? Ebben a vegán kelkáposzta főzelék receptben megtalálható szejtán remek alternatíva. További előnye, hogy a tofuhoz képest sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mivel magasabb a víztartalma.

x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.