1. Hogy tanácsos hajat mosni?
Még a mosás előtt keféljük át a hajunkat, fésüljük ki belőle a csomókat. A sampont elsősorban a hajtövekbe masszírozzuk bele, a többi részre ne tegyünk belőle, hogy ne szárítsa ki a hajszálakat. A balzsamot a töveket kihagyva vigyük fel hajszálakra és azok végeire. Ezt a lépést vétek kihagyni, mert a balzsam a meleg víz által megnyitott kutikula pikkelyeit visszazárja, megakadályozva ezzel azt, hogy azok megtörjenek.
2. Hogy szárítsam meg a hajam, hogy minél kevésbé sérüljön?
A nedves hajjal különösen óvatosan kell bánni. A haj külső rétege vízzel érintkezve megduzzad, a haj puhává, érzékennyé és sérülékennyé válik. A hajunkat mosás után ne dörzsöljük, hanem óvatosan nyomkodjuk át a törölközővel. Segít megelőzni a
töredezést, ha egy mikroszálas törölközővel vagy egy régi pamut pólóval tesszük meg ezt. Ha lehet, ionos hajszárítóval, alacsony hőmérsékleten szárítsuk. Ettől nem válik elektrosztatikussá, valamint nem roncsolódik, hanem selymesen puha lesz a hajunk.
3. Mely élelmiszerek fogyasztása támogatja a haj egészségének megőrzését?
A kiegyensúlyozott táplálkozásnak köszönhetően a haj csillogóvá válik. A hajszépítő szupersztárok: a lenmag omega-3 zsírsavakkal erősíti a hajat, a füge sok vasat tartalmaz, ami serkenti a hajnövekedést, a zöld zöldségek pedig növelik a szervezet keratin szintjét. Optimális támogatás és ápolás esetén a hajszálak havonta akár 1,5 cm-t is nőhetnek.