Almás-bazsalikomos fagyi
Csoki-vanília fagyit bárki tud készíteni. De egy bazsalikommal megbolondított változat már igazi különlegesség.
Elkészítési idő: 5 perc + hűtési idő (legalább 4 óra)
Hozzávalók 4 személyre:
- 150 ml almalé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml zab főzőkrém
- 350 g savanykás alma
- 3 evőkanál pisztácia
- 130 g cukor
- 100 g rikotta
- 1 citrom
- 1 csokor bazsalikom
MANDULÁS PALACSINTÁK BANÁNNAL
Elkészítés:
- Hámozza meg az almát, szeletelje falatnyi darabokra és az almalével együtt egy fazékban 2-3 percig főzze. Ezután hagyja kihűlni.
- Nyomja ki a citrom levét. Mossa meg a bazsalikomot és csipkedje le a levelét. Keverje össze a cukrot, a vaníliás cukrot és 2 evőkanál pisztáciát. Tegyen mindent az almadarabokhoz az edénybe, és pürésítse finomra az egészet.
- Végül keverje a masszához a rikottát, a zabkrémet és a maradék pisztáciát. Töltse az egészet egy fémtálba, és tegye legalább 4 órára a mélyhűtőbe. Időnként alaposan keverje át.
Tipp: A bazsalikomlevelek nemcsak díszítésként mutatnak jól, hanem a friss leheletről is gondoskodnak!