Brie rozmaringgal és diófélékkel
A cracker vagy a grissini remekül illik a brie-hez. Egyszerűen csak mártsuk bele a folyékony sajtba, és élvezzük az ízélményt.
Hozzávalók 4–6 személyre:
- 150 g olajos mag vegyesen (pl. dió, pekándió, mogyoró)
- 1 kerek brie sajt (kb. 500 g)
- 2-3 ek. méz
- 3 ág rozmaring
- 1 füge
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A magokat pirítsuk egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül addig, amíg kellemes illatot nem kezdenek árasztani.
- A brie-t tegyük egy hőálló sütőformába, és süssük 10 percig. Időközben szeleteljük fel a fügét. Melegítsük fel a mézet egy serpenyőben, rakjunk hozzá 1 rozmaringágat, hogy adjon neki egy kis ízt, majd pedig vegyük ki belőle.
- Vegyük ki a brie-t a sütőből, szórjuk meg a diófélékkel, és öntözzük meg a mézzel. Garnírozzuk a maradék rozmaringgal – ha úgy tetszik, a leveleit lecsipkedve – és a friss fügeszeletekkel, végül pedig tálaljuk.