Chia-smoothie banánnal és kivivel
A forróságban enni sincs igazán a kedvünk? A smoothie nemcsak az éhségünket csillapítja, de a vitaminszükségletünket is kielégíti. Kis üvegekbe töltve útközben is élvezhetjük őket.
Elkészítési idő: 3 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 teáskanál mandulapép
- 4 teáskanál chia mag
- 400 ml mandulaital
- 8 ek. görög joghurt
- 4 banán
- 4 kivi
- 8 marék spenót
Elkészítése:
- A banánt, a spenótot, a joghurtot, a mandulapépet és a kivit (4 szeletet rakjunk félre a díszítéshez) tegyük egy nagy mixerbe és öntsük hozzá a mandulaitalt.
- Pürésítsük az egészet. Aki szívesebben issza kissé folyékonyabb formában, még egy kevés vizet is tölthet hozzá.
- Díszítsük gyümölccsel, hintsük meg pár szem chia maggal. Az igazi aloha érzéshez hozzátartozik a szívószál is.
Tipp: Ha spórolna a kalóriákkal, görög joghurt helyett használjon natúr joghurtot. Így azért kevésbé krémes végeredményre számítsunk.
Tudjon meg többet a hozzávalókról!
Spenót
Vastartalmát korábban túlbecsülték, ám az kétségbevonhatatlan, hogy Popeye kedvenc étele egy igazi vitaminbomba. Mivel a spenót a földből nitrátot szív fel, érdemes a vásárlásnál a minőségre is odafigyelni. Friss ízét – és öregedésgátló hatását – így élvezhetjük leginkább.
Mandula
A sárgabarackhoz hasonlóan a mandula is a csonthéjas gyümölcsök családjába tartozik. Fehérjében és magnéziumban gazdag. Olaja nyugtatja az irritált, érzékeny bőrt. Nemcsak a bőrünkre kenve, hanem elnassolva is élvezhetjük a benne lévő E-vitamin hatását.
Kivi
A kivi Kínából származik és új-zélandi honosítókon keresztül került Európába. A C-vitaminban gazdag gyümölcs főleg smoothie-alapanyagként kedvelt. Praktikus: extrém mértékben kalóriaszegény és antioxidánsokban gazdag.