Active Beauty
Csicseriborsó-köles leves
olvasási idő: min
Hazai gabona és egy keleti klasszikus – az eredmény: egy csodálatos előétel

Csicseriborsó-köles leves

A csicseriborsó a hüvelyes zöldségek családjába tartozik, melyet a dióra emlékeztető aromák jellemeznek, a köles pedig egy igazán sokoldalúan felhasználható gabonaféle – így akár levesekben is találkozhatunk vele.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 220 g csicseriborsó
  • 250 g köles
  • 1 l zöldségleves
  • 200 ml szója főzőkrém
  • egy kevés repceolaj
  • 4 teáskanál vörös pesto
  • 80 g aszalt paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 50 g fenyőmag
  • 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • bors

INTERJÚ HAVAS DÓRA GASZTROBLOGGERREL

Elkészítés:

1. A kölest a csomagoláson található utasítás alapján áztassa be és készítse el. Közben pucolja meg a hagymát, vágja apróra és kevés olajon párolja meg egy nagy edényben. Öntse fel a zöldséglevessel. Adja hozzá a kölest és a csicseriborsót, jól keverje el.
2. Pürésítse finomra a levest. Ízesítse kurkumával, sóval és borssal. Adja hozzá a szójakrémet és pár percre forralja fel a levest.
3. Egy kis serpenyőben pirítsa meg a fenyőmagot folyamatos kevergetés mellett. Tippünk: amint kicsit megszínesedett és az illatát is érezni lehet, biztosan készen van.
4. Vágja apróra az aszalt paradicsomot és a petrezselymet. Merje a levest mélytányérokba. Végül tegyen bele egy kevés vörös pestót, petrezselymet, paradicsomdarabokat és fenyőmagot.

Tipp: Hántolatlan formában barnakölesnek hívják és sok létfontosságú anyagot tartalmaz. Finomra őrölve kell fogyasztani.

ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL

Köles

A termék:

A köles az egyik legrégebbi gabonafajta a világon. Magas ásványianyag- (vas, szilícium, magnézium) és vitamintartalma miatt értékes, érdemes rendszeresen fogyasztani: a bőrünk szép, a hajunk erős lesz tőle.

Elkészítés:

A köles rendkívül sokoldalú – elkészíthetjük köretnek, főzhetjük ragukba vagy gyúrhatunk belőle gombócot. Sütésre nem igazán alkalmas, mivel nem tartalmaz glutént. A hámozott köles enyhén édes, a kölespelyhet gyümölccsel keverve reggelire fogyaszthatjuk.

Mentés

Mentés

x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.