Csokoládés szívek
Vacsora utáni édes rágcsálnivalónak, kávéhoz vagy napközbeni nasinak, ezek a gyümölcsös, csokoládés szívek megédesítik az ünnepet. És még napok múltán is finomak, sőt…
Elkészítési idő: 40 perc + 3 óra dermedési idő
A csokoládés szívek hozzávalói (kb. 15 darabhoz):
- 100 g étcsokoládé
- 80 g meggydzsem
MANGÓKEHELY RECEPT
Elkészítés:
- Olvassza meg a csokoládét forró gőz felett.
- Egy szívecskés szilikonos pralinéformát töltsön meg 1/3 részéig csokoládéval. Finoman folyassa körbe a mélyedésekben a csokoládét úgy, hogy az bevonja a forma falát. Tegye kb. 10 percre a hűtőbe dermedni.
- Vegye ki a pralinéformát a hűtőszekrényből és tegyen mindegyik mélyedésbe kb. 1/3 teáskanálnyi dzsemet. Töltse fel őket teljesen a maradék csokoládéval.
- A szívek mehetnek a hűtőszekrénybe legalább 3 órára megszilárdulni. Majd vegye ki őket a formából, és tegye légmentesen záródó dobozba.