Eperfagylalt
Már csak a magas vitamintartalma miatt is érdemes elnyalogatni ezt a fagylaltot. De ha ez az indok még kevés lenne ahhoz, hogy nekiálljunk, íme még egy: az eperfagyi gyorsan elkészíthető – és érdemes belőle egyből egy jó nagy adagot betervezni, mert nagyon kelendő lesz.
Elkészítési idő: 20 perc plusz 6 óra várakozási idő
Hozzávalók 8 főre:
- 400 ml kókusztej
- 340 g eperlekvár
- 125 g natúr szója joghurt
- 3 ek. frissen facsart citromlé
- 4 szem eper
Elkészítés:
- Hevítsük a kókusztejet egy lábasban addig, amíg folyékonnyá válik. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ezt követően keverjük bele a szója joghurtot és a citromlevet.
- Mérjünk ki 200 g eperlekvárt, és adjuk a keverékhez. Szeleteljük fel az eperszemeket hosszában.
- Tegyünk minden fagylaltos formába ½ evőkanál eperlekvárt és 1-2 eperszeletkét, majd töltsük meg a formát a lábasban lévő kókuszos-epres keverékkel. Helyezzünk mindegyikbe egy pálcikát, és tegyük legalább 6 órára a fagyasztóba.
- Tálalás előtt tartsuk a fagyi formákat pár pillanatra forró víz alá, hogy ki a fagylaltot ki tudjuk csúsztatni belőle.
Dekor tipp: Ez a fagyi nemcsak pálcikás jégkrémként, hanem koktélba keverve is jó kedvre deríti elfogyasztóját. Ehhez töltsük a maradék fagyimasszát a jégkockatartó mélyedéseibe, majd rakjuk a készrekevert, krémes gyümölcskoktélba. Csodásan mutat, és remek ízt ad az italnak.