Gombás ragu füstölt tofuval
Minden étel, amit kicsit hosszabb ideig főzünk, erősíti az ellenálló képességünket és belülről melegít minket. Ilyenek például a levesek és az egytálételek – és mint ez a ragu.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
A basmati rizshez:
- 250 g fehér basmati rizs
- 500 ml víz
- 1/2 teáskanál só
A raguhoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 g champignon gomba
- 6 szárított paradicsom olívaolajban
- 100 ml fehérbor
- 200 ml zöldségalaplé
- 200 ml szójakrém
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1/2 piros húsú paprika
A füstölt tofuhoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
200 g füstölt tofu
CANIHUA LASAGNE RECEPT
Elkészítés:
- Mossa át a rizst egy szűrőben, majd tegye egy edénybe, adja hozzá a vizet és sót. Fedő alatt forralja fel. Amint forr a víz, vegye le a lángot a legkisebb fokozatra, és párolja a rizst kb. 15 percig, míg meg nem puhul. Hagyja rajta a fedőt, hogy meleg maradjon, amíg elkészíti a ragut.
- A raguhoz karikázza fel az újhagymát. Pucolja meg a fokhagymát és vágja apróra, a champignon gombákat vágja vastag szeletekre, a paradicsomot pedig csíkozza fel. A paprikát vágja apró kockákra, a tofut szeletelje fel.
- Hevítsen olajat egy nagy serpenyőben, tegye bele az újhagymát és a fokhagymát, és 2 perc alatt párolja meg azokat. Adja hozzá a gombaszeleteket, és állandó keverés mellett 5 perc alatt pirítsa meg azokat a hagymás olajban. Adja hozzá a szárított paradicsomot és a fehérbort, és főzze további 3 percig. Keverje hozzá a zöldségalaplevet és a szójakrémet. Főzze további 5-7 percig alacsony lángon. Húzza le a tűzről, ízesítse sóval és borssal.
- A füstölt tofuhoz hevítsen egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, és pirítsa meg benne a tofudarabok mindkét oldalát.
- Szedje a rizst, a gombaragut és a tofut 4 tányérra, és a felkockázott paprikával megszórva tálalhatja az ételt.