Grillezett kacsa acerolás-vaníliás glazúrral
Izgalmas variáció: a szójaszósz helyett ebben a receptben a vaníliával, a naranccsal és a gyömbérrel találkozik a kacsa.
Elkészítési idő: 15 perc, grillezési idő: 20-30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 bio kacsamellfilé, darabja 180 g
- 75 ml acerolalé
- 75 ml narancslé
- 1 evőkanál gyömbérlé
- 1 késhegynyi bourbon vanília
- ½ teáskanál reszelt narancshéj
- 1 evőkanál juharszirup (C fokú)
- frissen őrölt só és bors
Elkészítés:
- Öblítse le hideg vízzel a kacsamellfiléket és konyhai papírtörlővel törölje meg őket. Távolítsa el az esetleges tollmaradványokat, és finoman vagdossa be átlósan a bőrét anélkül, hogy a húsba belevágna. Keverje össze az acerola-, narancs-, és juharszirupot a vaníliával, a narancshéjjal, valamint egy csipet sóval és borssal. A húst a marináddal együtt tegye egy fagyasztózacskóba, zárja le légmentesen, és pácolja a hűtőszekrényben 1-2 órán keresztül.
- Készítse elő a grillt indirekt grillezéshez, melegítse fel 200-220 fokra. Vegye ki a kacsamelleket a pácléből és konyhai papírtörlővel itassa fel a húsról a pácot. Mindkét oldalát sózza meg. Töltse át a páclevet egy kis edénybe, forralja fel és főzze közepes lángon kb. 10 perc alatt szirup sűrűségűre.
- Süsse a kacsamellfilék mindkét oldalát 4-4 percig, közepes közvetlen hő felett, közepes rácsmagasságon, zárt fedél alatt, majd indirekt hővel, zárt fedél alatt 15-20 perc alatt süsse készre. Sülés közben a marináddal gyakran kenje meg.
- A húst hagyja 3-4 percig pihenni, majd sózza, borsozza, vágja csíkokra, ossza el négy tányéron és tálalja. A glazúr maradékát is szervírozza mellé.
Tipp: A tepsin grillezett paprika és rozmaringos burgonya különösen jól illik a kacsához.