Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött grillezett sertés vesepecsenye
Lágy vesepecsenye a sárgabarack üde ízével, szalonnába göngyölve. Egy kombináció, amitől megnyaljuk mind a tíz ujjunkat.
Elkészítési idő: 15 perc + plusz 45 perc grillezés
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g bio sertés vesepecsenye
- frissen őrölt só és fekete bors
- 75 g magozott aszalt sárgabarack
- 4 ág kakukkfű
- 1 evőkanál sárgabarack extra dzsem
- 4 evőkanál lencsés-gyömbéres krém
- kb. 200 g vékonyra szeletelt bacon
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
- Készítse elő a faszenes vagy gázgrillt 180 fokra közvetett hő fölötti grillezéshez. Mossa le a vesepecsenyét hideg vízzel és konyhai papírtörlővel szárogassa meg. Vágja le a zsírt és az inakat. Vágja fel a vesepecsenyét hosszában a kétharmadáig, kissé nyissa szét a vágás mentén, aztán kétszer-háromszor vágja be a kés hegyével a rostok mentén – de ne vágja át. Ízesítse sóval és borssal.
- Vágja apróra a sárgabarackot. Mossa meg a kakukkfüvet és rázza le róla a vizet. Szedje le a szárról a leveleket, keverje el őket a sárgabarackkal és a sárgabarackdzsemmel. Ízesítse sóval és borssal. Kenje meg a vesepecsenye belsejét a lencsés-gyömbéres krémmel, majd kenje rá a barackos tölteléket.
- Helyezze a munkalapra a baconszeleteket úgy, hogy kissé átfedésben legyenek, és a vesepecsenye a nyitott felével lefelé pont elférjen rajtuk. Tegye az utolsó baconszeletet keresztbe a többi szeleten, erre tegye a vesepecsenyét, tekerje bele a baconbe és kissé nyomkodja össze.
- Kenje le a húst olívaolajjal. Süsse grillen 8 percig, aztán közvetett hő fölött, lecsukott tetővel süsse kb. 35 percig. Pár percig hagyja pihenni, mielőtt felvágja. Ideális köret hozzá a kuszkusz. A legjobb, ha diákcsemegével keveri össze!